28 éve töretlen országos csúcsot döntött meg Kovács Alexandra gyaloglásban

2024. május 27. 13:22 | behir.hu

Az 55. alkalommal, a szlovákiai Borsky Mikulasban megrendezett WA SILVER TOURS kategóriájú nemzetközi versenyen négy gyalogló képviselte a klubot a 10 kilométeres távon – közölte hétfőn a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club.

A klub közleményében azt írja: a május 25-én és 26-án tartott verseny ideális környezetben, nagyon jó minőségű versenypályán zajlott.

Oláh Barbara műtét utáni felépülése óta először állt rajthoz, 10 kilométeren új egyéni csúccsal negyedikként 46:22-as eredménnyel ért célba.

A klub edzője, Urbanikné Rosza Mária így számolt be a versenyzőiről: Kovács Alexandra 10 kilométer gyaloglásban U20 korosztályban megnyerte a versenyt, s 28 éves országos csúcsot döntött meg. Eredménye: 46.22 (régi: 46.24). Bor Benjámin ezüstérmet szerzett, 45.42-es eredménnyel. Bor Bernadett egyéni csúccsal negyedik helyezést ért el, 51.53-es idővel.

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL