250 diák a Városi Népdaléneklési Versenyen

Közel 250 békéscsabai általános iskolás tanuló vett részt a Városi Népdaléneklési Versenyen. A megmérettetést különböző kategóriákban a Csabagyöngye Kulturális Központ több termében rendezték meg. A rendezvény a Csabai Kulturális Játékok egyik programja, amit már évek óta megrendez a Meseház.

– A gyerekek négy kategóriában mérhették össze énektudásukat. Ez az idei évben egy minősítő verseny is volt, ahol arany, ezüst és bronz minősítéseket nyerhetnek a fiatalok. Békéscsaba összes általános iskolája részt vett a megmérettetésen, ennek nagyon örülünk – fogalmazott a behir.hu kérdésére a verseny szervezője, Veres Krisztina.

A fiatalabbak a kulturális központ Agóra termében, míg a felsősök a Panorámában mutathatták meg tudásukat. A Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egyik alsó tagozatos tanulója nagyon sokat készült a versenyre.

– Járok zeneiskolába, nagyon szeretek énekelni. Kati nénivel, a felkészítő tanárommal választottuk ki a dalokat, az iskolában és otthon is sokat gyakoroltam. A versenyre három baranyai népdallal készültem – árulta el Bálint Csenge.

A diákok nem csak szólóban adhatták elő dalaikat, de csoportban is. Mészáros Zóra már többször vett részt népdal éneklő versenyen, de még mindig izgul egy kicsit színpadra lépés előtt.

– Egy hónappal ezelőtt szólt az énektanárunk, hogy lesz egy városi verseny, amin részt vehetünk, azóta folyamatosan készültünk rá az osztálytársaimmal. Somogyi népdalokat énekeltünk – fejtette ki a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákja, Mészáros Zóra.

A diákok mindegyik teremben egy háromfős zsűri előtt énekelhették el dalaikat.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,