24 órás Versfolyam a Békéscsabai Jókai Színház szervezésében

Verseljünk együtt, mert az jó! Verset olvasni, verset mondani, verset hallgatni jó. A költői szóban olyan erő van, ami nélkül nem létezhetünk, s ami mással nem is pótolható. A hagyományokhoz híven a Békéscsabai Jókai Színház a költészet napja alkalmából irodalmi fesztiválra hív minden verset szerető olvasót, alkotót, költőt, színművészt, színiiskolást.

Békéscsabán, a Jókai Színház Jókai Szalonjában újra 24 órás versmondó- és versolvasó fesztivál lesz. A 24 órás Versfolyamot ünnepélyesen megnyitja Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere és másnap  ünnepélyesen zárja Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. A program április 10-én 12 órakor indul, és másnap, április 11 – én,  József Attila születésnapján, 12 órakor ér véget. Örömmel fogadjuk magánszemélyek, intézmények, iskolák csoportos jelentkezését!

Közéleti személyiségek, politikusok, ügyvédek, művészek, de többek között élsportolók, alkalmi társulások, iskolások, óvodások is megállnak pár percre a költészet napján, és csatlakoznak a 24 órás versmaratonhoz a Jókai Szalonban.

Ez idő alatt minden jelentkező elmondhatja, felolvashatja egy-egy kedvenc versét, népszerű színművészek, alkotók és előadók társaságában. Egy-egy újabb óra, illetve félóra elkezdésére, az első versek elmondására neves közéleti személyiségeket kértünk fel, akiket az adott versblokkban a saját baráti, társadalmi körükből érkező személyek követnek, de szabadon csatlakozhatnak Békéscsaba lakosai is hozzájuk. Idén Nagy László halálának 40. évfordulója előtt tiszteleg színházunk, a Kossuth-díjas költő verseiből is választhatnak a versmondók.

Megosztás:

Címke: ,