21 milliárd dollárt ajánlott fel a G20 csoport a járvány megfékezésére

2020. június 6. 13:44 | behir

Jelentős összeggel járulna hozzá a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez a G20, vagyis a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő szervezet.

A 20 gazdaság a világ bruttó nemzeti össztermékének 90, a világkereskedelemnek pedig a 80 százalékát öleli fel. Ebbe az Európai Unió belső kereskedelme is beletartozik. A gazdasági csoportosulás 21 milliárd dollárt (6 ezer milliárd forint) ígért a koronavírus-járvány megfékezéséhez.

A szervezet szombati közleménye szerint az összeget oltóanyag előállítására, diagnosztikai eszközökre, kutatás-fejlesztésre és gyógymódok kidolgozására szánják. A becslések szerint a koronavírus-járvány sikeres leküzdéséhez a 8 milliárd dollárt is meghaladó finanszírozási rés fedezésére van szükség. A G20 csoportot az idei évben vezető Szaúd-Arábia 500 millió dollárral járult hozzá a cél eléréséhez.

Forrás: hirado.hu

További programok »

Gazdaság

Megkezdődött az aratás, közepesnél gyengébb termés várható

Megkezdődtek az aratási munkák az őszi árpa betakarításával, az előzetes becslések szerint az időjárási viszontagságok miatt a közepesnél gyengébb termés várható, a nyári aratású szántóföldi növényekből mintegy 7 millió tonnát takaríthatnak be több mint 1,6 millió hektárról - közölte az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken.
2020. július 3. 15:51
FEL