Harmincnapos beutazási korlátozást rendelnek el az uniós határokon

2020. március 18. 05:55 | behir

Az Európai Unió tagországainak vezetői elfogadták az uniós bizottság korábbi javaslatát a harmincnapos beutazási korlátozás elrendeléséről az Európai Unión kívül eső térségekből – közölte az Európai Tanács elnöke kedden, a tagállami vezetők vészhelyzeti videokonferenciáját követően.

Charles Michel úgy fogalmazott: megállapodtak abban, hogy megerősítik a külső határokat azáltal, hogy harmincnapos időtartamra összehangolt, ideiglenes korlátozást alkalmaznak a nem alapvető fontosságú beutazásokra.

Az Európai Bizottság elnöke ezzel összefüggésben megerősítette: az európai országok feladata most az, hogy a határokat a nem uniós országok állampolgárai előtt bezárják.

– Az ellenség a vírus, és most minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk az emberek védelmére és a gazdaságunk védelme érdekében. A helyzet alakulása szerint készen állunk minden szükséges feladat elvégzésére, vagy akár további intézkedések meghozatalára – fogalmazott, Ursula von der Leyen.

Forrás: MTI

További programok »

Koronavírus

 Elhunyt három beteg, 59 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Három beteg meghalt, és újabb 59 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 5 632 428 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 462 987-en már a második adag vakcinát is megkapták.
2021. augusztus 4. 09:50
FEL