2021 első felében két beruházással szépül tovább Sarkad

2021. január 22. 09:44 | Hidvégi Dávid

A Sarkadi Járás székhelye az elmúlt években folyamatosan fejlődik, hiszen a városvezetés kiemelt célja a település modernizálása és környezetének rehabilitációja. A célkitűzés részeként most megújul a Kossuth kert, valamint egy új közösségi tér létesül a Táncsics téren.

Sarkad a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Zöld város kialakítása elnevezésű pályázatán 100 millió forintot kapott, amelyhez az önkormányzatnak nem kell önerőt biztosítania.

 

Százmillió forintból valósul meg a beruházás Megkezdődött a Kossuth kert fejlesztése és a Táncsics téri kiserdő...

Közzétette: Sarkad Város – 2021. január 13., szerda

 

A projektben teljes mértékben megújul a mindenki által csak „kiserdőként” emlegetett Táncsics tér. A beruházás részeként filagória, játszótér, fitneszpark és egy élőfüves grund labdarúgópálya létesül, valamint újragyepesítenek egy zöld felületet. Ezzel együtt padokat és hulladékgyűjtő edényeket helyeznek ki.

A téren két focipálya lesz, mivel egy 40x20 méteres műfüves játéktér is épül palánkkal és labdafogó hálóval. A műfüves focipálya LED-világítást kap, így naplemente után is sportolhatnak a labdarúgás szerelmesei. A téren lesz egy salakos futópálya és elkezdődik az amerikai kőrisek ütemezett cseréje az őshonos fafajták későbbi telepítése mellett.

A programban továbbá a városi piac területén új, mobil elárusító asztalokat szereznek be, valamint a meglévő, leromlott állagú utcafronti kerítést is lecserélik.

 

Már zajlik a Kossuth kert fejlesztése

A Kossuth kertben található emlékmű előterének rendezésekor kialakítottak egy, a városi rendezvényeknek helyet adó, amfiteátrumok struktúrájára emlékeztető „lelátót”, illetve építenek egy akadálymentes gyalogjárdát is. Hulladékgyűjtőket és padokat telepítenek, fákat ültetnek, új virágágyásokat alakítanak ki, valamint az önkormányzat beszerez egy nagy teljesítményű önjáró fűnyírót. Utóbbi eszközzel az új parkfelületeket gondozzák majd.

A beruházást a sarkadi székhelyű Podeszt Építőipari Kft. folytatja le, így teljes mértékben helyi munkavállalók végzik a munkát, amely az elmúlt esztendő decemberében vette kezdetét és a tervek szerint ez év augusztusában fejeződik be.

További programok »

FEL