Zöld város: 100 millió forintból végeznek fejlesztéseket Sarkad több pontján

2021. április 18. 07:38 | Hidvégi Dávid

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Zöld város kialakítása c. projekt részeként 100 millió forint támogatást nyert a sarkadi önkormányzat. Ennek köszönhetően egyszerre három helyen kezdődtek meg a rehabilitációs munkálatok.

A projekt egyik legfontosabb eleme a cukorgyári vasútállomástól néhány száz méterre található Táncsics tér környezetének rehabilitációja és szabadidő parkká való átalakítása. A településrész új, környezettudatos közösségi terén, filagória, 3-14 évesek számára használható játszótér, köztéri fitneszeszközök, egy élőfüves grund labdarúgó pálya és egy újragyepesített zöld felületet alakítanak ki, valamint megfelelő számú padot és hulladékgyűjtőt helyeznek ki. Emellett egy 40x20 méteres, műfüves, palánkkal és labdafogó hálóval, LED világítással ellátott labdarúgó pályát, valamint egy salakos futópályát alakítanak ki. Ezzel együtt egy 10 gépjármű befogadására alkalmas, kőzúzalékos parkolót építenek, illetve megkezdték az amerikai kőrisek ütemezett cseréjét, az őshonos fafajták későbbi telepítése mellett.

 

A piacra és a Kossuth kertre is jutott a forrásból

 

A beruházási programban a városi piac területén új, mobil piaci elárusító asztalok beszerzése, valamint a meglévő, leromlott állagú utcafronti kerítés felújítása történik meg. A Kossuth kertben található emlékmű előterének rendezése során kialakítottak egy a városi rendezvényeknek helyt adó, amfiteátrumok struktúrájára emlékeztető lelátót, valamint építettek a nagy szintkülönbséget áthidalni hivatott akadálymentes gyalogjárdát is. Ezzel együtt hulladékgyűjtőket és padokat helyeznek ki, fákat ültetetnek és új virágágyásokat alakítanak ki, valamint az új parkfelületek gondozása érdekében egy nagy teljesítményű önjáró fűnyírót is vásárolunk.

 

Egyes beruházásokkal még nyáron végezhetnek

 

A kivitelezési munkálatokat a sarkadi székhelyű Podeszt Építőipari Kft. végzi, amely az elmúlt esztendő decemberében vette kezdetét és a tervek szerint ez év augusztusában befejeződik. A projekt jelenlegi helyzetét tekintve a Kossuth kert decemberben elindult fejlesztési munkálatai rövidesen elkészülnek. A Táncsics téri kiserdő területének rehabilitációja márciusban vette kezdetét. A napokban a fakitermelést, a filagória alapjainak elkészítését, valamint a futópálya nyomvonalának kitűzését végezte el a kivitelező. Ezzel párhuzamosan folyik a városi piac utcafronti kerítésének felújítása is.

 

Százmillió forintból valósul meg a beruházás Jó ütemben halad a Kossuth kert fejlesztése és elkezdődött a Táncsics téri...

Közzétette: Sarkad Város

További programok »

FEL