2021-ben is Herczeg Tamás a legaktívabb Békés megyei képviselő

2021. december 29. 12:16 | behir.hu

Hírportálunk az idei évben is összesítette Békés megye országgyűlési képviselőinek parlamenti felszólalásait. Legtöbbször és leghosszabban 2021-ben is Herczeg Tamás beszélt, őt dr. Kovács József és Dankó Béla követi.

Hazánkban 2018. április 8-án tartották a legutóbbi országgyűlési választást. A Békés megyei állampolgárok mind a négy megyei körzetben Fidesz-KDNP képviselőt választottak és küldtek az ország házába. A rendszerváltás óta először történt meg, hogy Békés megyének kizárólag kormánypárti képviselői vannak a Parlamentben.

A legaktívabb: Herczeg Tamás

Herczeg Tamás (forrás: Herczeg Tamás facebook oldala)

Herczeg Tamás (forrás: Herczeg Tamás facebook oldala)

 

Az 1. számú választókerület, vagyis Békéscsaba és térsége képviseletében Herczeg Tamás az első ciklusban tevékenykedik az országgyűlésben. A Parlament Törvényalkotási bizottságának tagja, majd 2020-ban alelnöke lett. Herczeg Tamás 2021-ben 16 alkalommal szólalt fel, összesen 57 perc 31másodpercet beszélt a parlamentben. 

 

A második helyezett: dr. Kovács József

Dr. Kovács József (forrás: hang.hu)

Dr. Kovács József (forrás: hang.hu)

 

A Gyulát és térségét magában foglaló 3. számú választókerületet dr. Kovács József immár a harmadik ciklus óta képviseli a parlamentben. A FIDESZ frakcióvezetőhelyettese a Népjóléti bizottságban tevékenykedik, melynek alelnöke, majd 2019 óta az elnöke. Dr. Kovács József idén két alkalommal szólalt fel és 3 perc 41 másodpercet beszélt. 

 

 A harmadik helyezett: Dankó Béla

Dankó Béla (forrás: napiujsag.hu)

 

A Szarvast és az észak-békési települések jelentős részét összefogó 2. számú választókerületet Dankó Béla is a harmadik ciklus óta képviseli az Országgyűlésben. A Mentelmi és a Mezőgazdasági bizottságok tagja, továbbá a Mezőgazdasági bizottság feladatkörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi és gazdasági hatását, valamint a deregulációs folyamatokat figyelemmel kísérő albizottság elnöke. Dankó Béla 2021-ben egyszer szólalt fel, mely 1 perc 40 másodpercig tartott.

 

A negyedik helyezett: Simonka György

Az orosházi központú, de a dél-békési települések jelentős részét magában foglaló 4. számú választókerületet Simonka György szintén a harmadik ciklus óta képviseli az Országgyűlésben. 2014 óta a Fenntartható fejlődés bizottságban tevékenykedik. Simonka György az idei esztendőben nem szólalt fel a Parlamentben.

További programok »

Gyula

Harmadjára rendezik Gyulán a Tűzoltó Csillagtúrát

Az XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát május 9-12. között Gyulán tartják. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón jártunk, ahol elhangzottak az esemény részletei, valamint színes programkínálata. Gyula városa harmadjára házigazdája ennek szakmai, családi lánglovag-összejövetelnek.
2024. április 23. 16:24
FEL