2019 után újra DÖK-fórumot rendeztek Csabán

2022. május 26. 18:00 | Such Tamás

A Békéscsabai Diákönkormányzat (DÖK) előszőr 2019 novemberében rendezte meg a DÖK-fórumot. A világjárvány miatt azonban a folytatásra csak most, csütörtökön került sor.

A fórumra a város összes középiskolája meghívást kapott; az iskolákat a DÖK-segítő pedagógusok, az iskola DÖK elnöke és egy tag képviselte – körülbelül 30 diák érkezett a Magtárba.

Such Pál, a DÖK városi elnöke – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(Such Pál, a DÖK városi elnöke – Fotó: behir.hu/Such Tamás)

 

Szigeti Csaba, az önkormányzat oktatási, közművelődési és sportosztály vezetőjének köszöntőjét követően Such Pállal, a városi DÖK elnökével beszélgettünk.

Elmondta, a történés célja, hogy a tapasztalatcserék által közelebb kerüljenek egymáshoz a helyi diákönkormányzatok, azaz a különböző iskolák diákjai pedagógusai. Ezáltal bepillanthatnak egymás munkájába, megismerhetik, hogy miképp vélekednek a DÖK-ös életről vagy akár a városi DÖK-ös tagokról.

 

Galéria

 

Továbbá a world café módszerét alkalmazzák, ami azt jelenti, hogy különböző asztalokra bontják a diákokat, akik más és más témát dolgoznak fel, illetve próbálnak megoldást találni az esetleges problémákra. Negyedóra múlva mindenki másik asztalhoz ül át, ergo a diákok keverednek, hogy jobban megismerjék a másik álláspontját.

Többek között szót ejtenek a DÖK jogairól, a programszervezésről, a tanár-diák kapcsolatáról és az intézményen belüli kapcsolattartásról. S talán a legfajsúlyosabb topik a leendő közösségi tér kérdése – hol legyen, milyennek képzelik el, akár nevet is adhatnak neki.

Zsótér Mária és Mikó Melinda – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(Zsótér Mária, a DÖK első felnőtt segítője és Mikó Melinda, a Játszótér Közhasznú Alapítvány irodavezetője – Fotó: behir.hu/Such Tamás)

További programok »

FEL