20 fiú, 20 lány – a várossal egyidős gyerekeket ünnepelték Kondoroson

2023. július 18. 12:00 | Vári Bianka

10 éve kapott városi címet Kondoros, emléktáblát állítottak a 2013-ban születetteknek.

Tíz évessé vált Kondoros városa. A rangot Áder János, korábbi köztársasági elnök adományozta a településnek 2013. július 15-én. Csak úgy, mint tíz éve, most is a Betyár Napok részeként ünnepeltek a városban. Ribárszki Péter polgármester elmondta, hogy a képviselő-testület ünnepi ülést tartott, melyen elismerő címeket osztottak ki.

Kondoros Város Önkormányzat Képviselő-testülete „Kondoros Városért Emlékérmet” adományozott:

- Krajcsovicz Andrásné részére, Kondorosért és a szlovák hagyományok ápolásáért, megőrzéséért végzett áldozatkész munkája elismeréséül,
- Paluska Zoltán részére, Kondoros város fejlesztéséért, fejlődéséért, hagyományainak ápolásáért, megőrzéséért végzett önzetlen munkája elismeréséül,
- Vári Ferenc részére, Kondorosért és a Kondorosi Nagycsaládosok Egyesületében végzett áldozatos munkája elismeréséül, valamint
- Zsjak János, Zsjak Lajos, Kollár György, Litauszki János, Tóth- Bera Ferenc és Magyar István (posztumusz) részére, Kondoros Város hírnevének öregbítéséért és a Kondorosi Citerazenekarban végzett hagyományőrző munkásságáért.
 
Ezt követően a "Családok Szigetére" azokat a gyermekeket és családjaikat várta a városvezetés, akik a várossá válással egy időben, azaz 2013-ban születtek. Ribárszki Péter az ünnepi eseményen kifejtette, mindenképpen maradandó módon szerettek volna megemlékezni a jubileumról. 
 

– Jött egy gondolat, hogy a gyerekeket köszöntsük. Büszkén valljuk, és hiszem azt, hogy Kondoros város képviselő-testülete családbarát, gyerekbarát – elég csak megnézni a táblát: Családok Szigete –, hogy számunkra a legnagyobb érték a gyermek, a család. Mi a gyermekekben, bennetek látjuk a jövőnket, Kondoros jövőjét, ezért esett a gyermekekre a választás.

A jeles évforduló alkalmából a szigeten emléktáblát állítottak, amelyen a 2013-ban született gyermekeknek. A polgármester a megjelent gyermekekkel közösen leplezte le a 20 fiú és 20 lány nevét tartalmazó plakettet. Ribárszki Péter útravalóul elmondta: bízik abban, hogy a gyermekek évek múltán is szeretettel gondolnak majd Kondorosra, szülővárosukra, és kérte, hogy legyenek mindig büszkék arra, honnan származnak.

Galéria

További programok »

FEL