20 éves a békéscsabai református kórus

Jubileumi záróhangversennyel ünnepeltek.

20 éves lett a Békéscsabai Református Gyülekezet Énekkara. A jubileumi alkalmon a 20 év alatt énekelt művek közül a legnépszerűbbeket fűzték fel a koncert fonalára, régi tagokkal zongorakísérőkkel színesítve az estet.

Szombat délután megteltek a Deák utcai református templom padsorai, hiszen nem mindennapi koncertnek lehettek fültanúi az érdeklődők. A kórus ideén ünnepli fennállásának 20 éves évfordulóját, a jeles alkalomra Szarvas Péter polgármester és Kiss Tibor alpolgármester is elfogadta a meghívást. A megjelenteket Marti Miklós református lelkipásztor köszöntötte.

– 1996-ban Csaholcziné Kádár Mariann, a gyülekezet akkori lelkésze alapította a kórust. 2000-ben csatlakoztam be a munkába. Az egyházi alkalmak mellett világi rendezvényeken is megjelenünk, Békéscsaba egyik minősített kórusa vagyunk, amellett, hogy alapvető feladatunk, hogy az ünnepi istentiszteleteken éneklünk- fogalmazott Hajtmann Ildikó, az énekkar vezetője.

A koncertre a 20 év alatt a közönség és a kórus számára legkedvesebb darabokat gyűjtötték össze, összesen huszonnyolc műből állt a műsor.

– Hajtmann Ildikó a titka a kórus sikereinek és összetartásának, csodálatos tanár. Emellett az ének szeretete a legfontosabb, anélkül nem tudunk élni – fogalmazott az egyik alapító tag, Szabó Béláné.

Megosztás:

Címke: , ,