198 gyermek emelkedett a magasba a CsabaParkban

2021. szeptember 25. 13:37 | D. Nagy Bence

A "Gyereket a magasba" eseménysorozat békéscsabai állomásán több százan vettek részt a CsabaParkban szombat délelőtt.

Szombat télelőtt gyerekzsivaj töltötte meg a CsabaPark feletti étert, ugyanis a "Gyereket a magasba" rendezvénysorozat békéscsabai programjaira több száz család apraja (és persze nagyja) látogatott el.

– Nagy esemény volt a mai, amely a Családbarát Magyarország támogatásával, illetve a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom helyi szervezetének rendezésében jött létre. A gyermekeknek szóló program ugyan szombat délelőtt zajlott, de a rendezvényünk a kétnapos lecsófesztivállal is kibővült – mondta el Herczegné Számel Annamária szervező, mozgalom békéscsabai képviselője.

A 9-től 12 óráig tartó ingyenes rendezvényen a Dogland Alapítvány terápiás kutybemutatójától Hevesi Imre gyermekműsorán át BMZ festőszakköréig számtalan programot találhattak maguknak az éredklődők. És hogy miért "kell" magasba emelni a gyermekeket?

– Négy évvel ezelőtt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezői azal az ötlettel álltak elő, hogy mi lenne, ha így mutatnánk meg, mennyire fontos és értékes számunkra a gyermek. Szombaton összesen 198 gyermeket emeltünk a magasba egyszerre! Külön öröm volt, hogy nemcsak szülők, de nagyszülők is érkeztek, így sok esetben három generáció vett részt egy-egy programon – foglalta össze Herczegné Számel Annamária.

Galéria

 

A festőszakkört koordináló Baji Miklós Zoltán, vagyis BMZ is a program fontosságáról vallott.

– Ha csak tehetem, részt veszek a különböző családi programokon. Hozzám egyébkét is közel állnak a gyermekek, illetve a velük való foglalkozás. A lényeg itt is a szabad alkotási lehetőség volt. A gyerekek festőállványokon tudtak dolgozni,  amelyre egyébként nem biztos, hogy mindenkinek lehetősége adódik ebben a korban. Állványon egyébként nehezebb is festeni, hiszen meg kell tanulni a helyes ecsettartást és a festék hígításának arányait is – emelte ki BMZ.

A szombat rendezvényen a felsoroltakon kívül kézműves foglalkozások, logikai játékok, akadálypálya és természetesen játszótér is várta a gyermekeket.

További programok »

FEL