Gyereket a magasba! – Békéscsaba ismét csatlakozott az országos megmozduláshoz

2023. június 10. 17:50 | Kovács Andrea

Hatodik alkalommal szervezte meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Gyereket a magasba! elnevezésű rendezvényét. Szombaton délelőtt pontban 11 órakor egy flashmob formájában országszerte és határon túl egyszerre több ezer gyermeket emeltek fel a magasba.

Békéscsaba a kezdetektől fogva minden évben csatlakozik a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos rendezvényéhez, amelynek lényege, hogy a gyermekeket egyszerre magasba emelve szimbolizálják az összefogást, az összetartozást és a szülőkhöz való kötődést.

Herczegné Számel Annamária a mozgalom békéscsabai szervezetének vezetője elmondta, hogy az elmúlt hat évben a város több pontján tartották meg a rendezvényt, de most egy olyan környezetet szerettek volna választani, ahol az időjárás viszontagságai ellenére biztosan meg tudják tartani a programokat.

A belvárosi bevásárlóközpontba látogatókat kézműves foglalkozás, ugrálóvár, hétpróbás táncház várta, amelybe a szülőket is bevonták. A fő attrakció az volt, amikor pontban 11 órakor az egész országban, és a Kárpát-medence határon túli területein összesen negyven településen, több ezer gyermeket emeltek magasba szüleik. Az idei flashmob mottója az volt, hogy körülöttünk forog a világ, amivel arra utaltak, hogy szülőként a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot. 

 

 

A békéscsabai rendezvényen bemutatót tartott a Maminbaba - Hordozós latin fitness helyi csapata. A csoport vezetője kérdésünkre elmondta, hogy ez az edzésforma körülbelül 15 éve létezik Magyarországon, Békéscsabán pedig 2022 szeptembere óta működik a klub, ahol az édesanyák együtt táncolnak gyermekeikkel, biztonságos hordozóba kötve, miközben egy-egy edzésen közel 500 kalóriát is elégetnek, a tánc emellett jó testi-lelki feltöltődést nyújt és újra előhozza a kisgyermekes édesanyák nőiességét. Zsidják Erika hozzátette, hogy nagyon jó csapat alakult ki Békéscsabán és a babákkal együtt körülbelül húszan vettek részt a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom rendezvényén, mert nagyon fontosnak tartja, hogy megmutassák a gyermek az első és a legfontosabb az életükben.

További programok »

Itthon

Termelői mézvásárral folytatódott a gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

Ezen a hétvégén rendezik Gyula legédesebb gasztronómiai eseményét, a tizennegyedik Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amelyen a cukrászati különlegességek bemutatása mellett méhészeti kiállítással és vásárral várják az érdeklődőket. Immáron hagyomány, hogy a fesztivál második napján hirdetik ki az "Év Kiváló Magyar Méze" verseny győztesét.
17:21
FEL