160 millió forintból fejlesztik az Erzsébethelyi Általános Iskolát

2017. január 4. 09:53 | behir.hu

Mintegy másfél milliárd forintból fejlesztik a városi piacot és négy közoktatási intézményt Békéscsabán. Az Erzsébethelyi Általános Iskolában közel 160 millió forintos energetikai fejlesztést hajtanak végre, amelyben többek között megújul az intézmény fűtésrendszere, valamint kicserélik a nyílászárókat is.

A jaminai iskola Madách utcai épületében 2004-ben a nyílászárók egy részét már kicserélték. Az év elején egy beázás nehezítette az intézmény működését, de nyáron ezt a problémát orvosolták. Most mérföldkőhöz érkezett az iskola, hiszen nagyobb felújításon már régen esett át az épület.

Kucseráné Szabó Mária, az Erzsébethelyi Általános Iskola intézményvezetője elmondta: vödröket, lavorokat tettek le a tanári szobában, illetve több osztályteremben is a befolyó csapadékvíz miatt. "Ezeket a hiábakat a nyár folyamán megcsinálták, de az iskolánk régi épületrészében továbbra is problémát jelent az ablakok záródása, a fűtési rendszer korszerűsítésére is nagyon nagy szükség lenne és a hőszigetelés, ami kulcsfontosságú dolog lenne.” - fogalmazott kérdésünkre az intézményvezető.

A Békéscsabai Városfejlesztési Kft. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban pályázott sikeresen. Az önkormányzat már a korábbi években elindította az intézmények energetikai felújítását, ebből a pályázatból a piacot és négy közoktatási intézményt újítanak fel.

Herczeg Tamás tanácsnok azt közölte: a Madách utcai iskolaépület külső homlokzata lesz egy hőszigetelő réteggel ellátva, födémszigetelés történik majd, alumíniumajtók, illetve műanyag és fa ablakok cseréje történik meg, illetve az ablakok egy része felújítva, a tokok és az ablakszárnyak egy része nem kicserélve, hanem felújítva lesz.

Az intézményben emellett az épület akadálymentesítése is megtörténik, valamint kicserélik az egyik kazánt. A felújítás a tervek szerint 2018 végéig befejeződik.

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL