15 éves fiú rabolt ki egy 12 éves fiút a magyarbánhegyesi vasútállomáson

2019. november 20. 10:27 | behir

A Gyulai Járási Ügyészség erőszakkal, testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett rablás miatt emelt vádat egy 15 éves, büntetlen előéletű mezőkovácsházi fiú ellen, aki 2019 májusában Magyarbánhegyesen rabolt ki egy gyereket.

A fiatalkorú vádlott május 14-én 14 óra után Magyarbánhegyesen, a vasútállomáson volt, amikor észrevette, hogy a peronon egy padon ülő 12 éves sértett kezében fémpénzek vannak. Odalépett hozzá és a pénz átadását követelte azzal, hogy ha nem kapja meg, megveri. A sértett nem adta át a pénzét, erre a vádlott egyik kezével megszorította a sértett kezét, aki a fájdalom miatt lazított markának szorításán, így a vádlott másik kezével kifeszítette a sértett ujjait és tenyeréből elvette a sértett 120 forintját, illetve a sértett öléből kivett egy bontatlan zacskó napraforgómagot is 280 forint értékben, majd távozott a helyszínről – írja közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

A Gyulai Járási Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a fiatalkorú vádlottat bocsássa próbára, a pártfogó felügyelet időtartamára magatartási szabályként írja elő neki agresszió, konfliktus- és stresszkezelő tréningen való részvételt, 400 forint erejéig rendeljen el vele szemben elkobzást és kötelezze őt a nyomozás során felmerült több mint 120 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Battonyai Járásbíróság előtt folytatódik.

További programok »

FEL