10 millió forint támogatás a külhoni magyar íróknak

2020. május 7. 16:25 | behir.hu

Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága összesen 10 millió forint keretösszegű pályázatot hirdetett meg a külhoni magyar kultúra támogatására. Az Irodalmi karaván és Művészeti karaván elnevezésű pályázatok céljai, hogy erősítsék a nemzeti összetartozást és a határon túli, magyarok lakta régiók egymás közötti kapcsolatait.

A támogatások célja továbbá, hogy bővítse a külhoni magyar írószervezetek, közművelődési intézmények, egyesületek programjait, támogassa a kulturális értékekhez való hozzáférés szempontjából hátrányos helyzetű magyar közösségeket, népszerűsítse a határon túli magyar irodalom, képző-, ipar- és fotóművészet, továbbá filmes műhelyek értékeit, és bővítse az amatőr művészeti egyesületek bemutatkozási lehetőségeit.

Az Irodalmi karaván írók, írócsoportok, irodalmi műhelyek felolvasókörútjainak, irodalmi rendezvénysorozatainak megvalósítását támogatja. A meghívásos pályázatra határon túli magyar írószervezetek, egyesületek, ill. közművelődési intézmények kaptak meghívást.

Művészeti karaván képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítások, filmszakmai programok megvalósítását, továbbá amatőr művészeti együttesek bemutatkozását támogatja. A meghívásos pályázatra határon túli magyar közművelődési intézmények, szervezetek kaptak meghívást.

Mindkét meghívásos pályázat felhívásai és adatlapjai letölthetők a www.kormany.hu kormányzati honlapról. Benyújtási határidő 2020. június 08.

A pályázatok elbírálásakor előnyt élveznek azon pályázók, akik legalább egy programot a szórványmagyarság által lakott térségekben terveznek bemutatni.

 

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma

FEL