Elkészült a zöldség és gyümölcsfeldolgozó üzem Békésen - videóval

2017. augusztus 8. 18:31 | Szendi Rita

Elindult a munka abban a zöldség és gyümölcsfeldolgozó üzemben, amelyet Békésen építettek . A dolgozók jelenleg savanyítással és zöldségpucolással foglalkoznak. Hamarosan használatba veszik a hűtőházat is, amely egyelőre üresen áll.

A Békési Gazdasági és Szolgáltató Szociális Szövetkezet a Start Munkaprogramban előállított, illetve megtermelt hazai termékeket dolgozza fel.

 

 

Csemegeuborkát készítettünk, ami abszolút tartósítószer mentes, hőkezeléssel készítünk céklasavanyúságot, vágott vegyes savanyúságot, lecsót,  holnaptól pedig töltött paprikát fogunk készíteni – mondta az üzemvezető, Durkó Zoltánné.

A terv az, hogy minél több helyre értékesítsék az elkészített savanyúságokat.

Helyi konyhákba, illetve további nagy felhasználóknak, tehát olyan nagyobb konyháknak, akik több ezer főre főznek és nem titkolt szándékunk, hogy a hamarosan felépülő békési  börtönbe is beszállítók legyünk,  – hangsúlyozta Békés Város polgármestere, Izsó Gábor.

Részben közmunkások, részben szociális szövetkezeti tagok dolgoznak jelenleg az üzemben. A munka június 15-én kezdődött meg, a tesztüzemet követően ma már folyamatos  a termelés a feldolgozóban. A program segítségével eddig öt új munkahelyet teremtettek.

További programok »

Itthon

A néphagyomány szerint Szent István napján indulnak útnak a gólyák

Augusztus 20-a Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és államalapító Szent István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik – Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott – főünnepe. A nap az új kenyér ünnepe is.
17:49
FEL