Zétényi Szvetlána bravúrja az ultrafutó világbajnokságon

2019. november 8. 14:43 | behir

A közelmúltban rendezték meg a franciaországi Albiban a 24 órás ultrafutó világbajnokságot, melyen az idén hét ultrafutó képviselte Magyarországot.

Három nő, közöttük Zétényi Szvetlána, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője, és négy férfi, közöttük a múlt évi Békéscsaba-Arad Szupermaraton győztese Csécsei Zoltán – adta hírül Tóth Sándor klubigazgató.

Mint azt Zétényi Szvetlána elmondta, a megnyitó ünnepség részeként a 40 ország 400 versenyzője vonult fel Albi utcáin. Ekkor tudatosult csak benne, hogy a világ legjobb ultrafutóival futhat együtt. 

– A verseny napján kissé melegebb időre ébredtünk annál, mint amire számítottunk, 27 fokban versenyeztünk. A pálya szabálytalan, 1500 méteres körpálya volt, sok kanyarral. A verseny első felében, valószínűleg a meleg miatt, kicsit magasabb volt a pulzusom, mint általában, ezért visszavettem a tempóból. Amikor tizenkét óra elteltével az órám több megtett kilométert mutatott, mint a hivatalos eredmény, kicsit elkedvetlenedtem. Az éjszaka hosszúnak tűnt, sokáig, reggel nyolcig sötét volt. A frissítősátorban mindenki végig talpon volt, minden problémát igyekeztek orvosolni. Ahogy megvirradt, újra jobb tempóra tudtam kapcsolni. Az utolsó órában már minden szurkolót beengedtek, akik sportszerűen minden nemzet versenyzőjét lelkesítették. Az utolsó percek rendkívül meghatóak voltak, zászlókkal futottunk és vártuk a verseny végét jelző hangot. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a világ legjobb ultrafutóival futhattam együtt. Örülök, hogy tanúja lehettem a magyar fiúk csodálatos sikerének is – fogalmazott Szvetlána, aki köszönetet mondott a felkészítésért Maráz Zsuzsa edzőnek, a felkészülés feltételei megteremtéséért pedig Békéscsaba városnak, valamint a Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubnak

 

Eredmények:

Összetettben a magyar csapat a 2. helyen végzett.

Egyéniben Bódis Tamás a 2. (276,222 km), Csécsei Zoltán a 9.  (264,950 km), Halama Levente pedig a 28. (241,069 km) lett.

A női csapat a 16. helyet szerezte meg.
Zétényi Szvetlána a 25. (219,524 km), Bogárdi Szilvia a 65. (186,590 km), Máténé Varjú Edit pedig a 107. (153,788 km) helyen végzett. 

 

További programok »

FEL