Zenés Irodalmi Kávéházat szervezett a Békéscsabai KIE – galériával

2024. június 16. 12:29 | behir.hu

A Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesület a Békéscsabai Evangélikus Egyházközséggel együttműködésben rendezte meg azt az Irodalmi Kávéházat, amelyet a zene, az irodalom és a Szentírás hármas egységében szerveztek meg.

A szombaton 18 órakor kezdődő kávéházi esten elsőként a 4Hands Band és az Alföld Quartet közös előadását, a Voltam, vagyok, leszek... című zenés irodalmi összeállítást hallhatták a jelenlévők.

Az előadást egy virtuális kiállítás követte, amelyen Vadászné Ablonczy Emőke textilművész, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium igazgatóhelyettese vállalta a kurátori feladatokat. A tárlat a gimnázium művészeti tagozatos diákjainak munkáiba engedett betekintést.

Galéria

Fotó: Szabó Richárd/behir.hu

 

Az est zárásaként Szente-Réth Katalin iskolalelkész osztotta meg gondolatait arról, miként beszél a Biblia az örömről, annak forrásáról, megtalálásáról és táplálásáról.

A szervezők az áhítat előtt és után is közös éneklésre hívták a vendégeket. A programokat követően kötetlen beszélgetésekkel folytatódott a kávéházi est.

További programok »

Kultúra

Bolygósztori és az Ásványok világa

A „Bolygósztori – a Naprendszer keletkezése meteorit mintákba rejtve” című kiállítás feltárja a naprendszerünk titkait. Ugyanakkor nem csak a világűrbe, hanem a Föld mélyébe is betekintünk az „Ásványok világa” című kiállítás kereteiben.
2024. július 14. 00:00
FEL