Zebrazsaruk – újratöltve

2019. szeptember 4. 15:18 | Sipos Gábor

Ebben a hónapban, a reggelente munkába indulók megnövekedett autós, kerékpáros és gyalogos forgalomra számíthatnak. Fél nyolc körül már sűrű a közlekedés az iskolák környékén. A zebrazsaruk a baleset-megelőzési bizottság jóvoltából a megyeszékhelyen, a Dobozi úton segítenek a diákoknak.

A reggelente útra kelők 2005 óta minden szeptemberben és májusban találkozhatnak a zebrazsarukkal. A rendőrségi program célja, hogy az iskolák környékén lévő forgalmas útszakaszon biztosítsák a balesetmentes átkelés lehetőségét. Békéscsabán, a Dobozi úton Zahoránné Márton Brigitta két diákkal megerősítve látja el a reggeli szolgálatot, 7.15-től 7.55-ig segítenek az átkelésben.

 

(Fotó: Sipos Gábor)

- Azt tapasztaltam, hogy a gyerekek nagyon szívesen jönnek, attól függetlenül, hogy így korán kezdődik a nap az iskolában. Reggelente átbeszéljük, hogy mi a fontos, hogyan figyeljünk egymásra és hogyan lehet a lehető legjobban biztonságossá tenni a közlekedést – mondta el a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója. Idén a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai segítik a rendőrség munkáját.

Országosan ötvenhat, Békés megyében tíz, Békéscsabán egy helyen, a Dobozi út-Puskin utcai kereszteződésben lehet találkozni a zebrazsarukkal.

 

 

További programok »

FEL