Zalai Mihály: Gyermekeink és unokáink jövője függ a népszavazástól

2016. szeptember 29. 15:50 | behir.hu

A Fidesz képviselői fontosnak tarják, hogy mindenki tisztában legyen azzal, mire is szavaznak most vasárnap. Ezért Békés megye több pontján igyekeztek megválaszolni a lakosok kérdéseit.

Csütörtök délelőtt a Fidesz irodája előtt kaphattak tájékoztatást a népszavazással kapcsolatban a járókelők. Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke a térség több községében megfordult már a héten. Mint mondja, fontos, hogy mindenki tisztában legyen, mekkora tétje van a vasárnapi voksoknak. A fideszes politikus szerint sokan megértették, hogy nem pártügyről van szó, hanem a gyermekeink és unokáink jövője függ a népszavazástól - fogalmazott az elnök.

Szabadkígyóson pedig a héten többször is kitelepültek a városba a helyi aktivisták, és egy információs központon keresztül is tájékoztatták a lakosokat. A tapasztalatok itt is hasonlóak, a lakók érdeklődve hallgatják a Fidesz csoport tagjai. Így mint mondják a kampány és az aláírás is sikeres volt.

Az október másodikai referendumon a következő kérdésre kell válaszolniuk igennel, vagy nemmel a választópolgároknak: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

FEL