Zajlik a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2021. január 16. 10:28 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái folyamatban vannak.

Az érintett szakaszok: Bartók Béla út, Temető sor, Kétegyházi út, Kígyósi út, Kerekegyházi utca; Élővízcsatorna töltése Körte sor és Vesze között (futófolyosó), Pósteleki bekötőút.

Jelen tájékoztatóban felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Bartók Béla úti és a Temető sori kerékpárút felújítása részben elkészült, a kerékpárút forgalomba-helyezése még nem történt meg, ezért az csak saját felelősségre használható!

A Kerekegyházi út építési munkálatai 2020. szeptember 16-án kezdődtek el. Az alépítmény elkészült, a kötőréteg és kopóréteg aszfaltozását befejezték. Az utca csak korlátozottan alkalmas közlekedésre. A kivitelező a munkálatokat szakaszosan végzi, az érintett lakosokat folyamatosan tájékoztatja.

A Kígyósi úton a zárt csapadékcsatorna fektetése befejeződött.

A Békéscsaba és Vesze közötti Élővíz-csatorna töltése – az ott húzódó nyomvonal felújítása és szélesítése miatt – 2021. április végéig le lesz zárva. A kivitelező mintegy 800 méter hosszúságban elkészítette a kerékpárút alapját és a kerékpárút szegélyezését.

Amíg a kerékpárút kivitelezése folyamatban van, addig a lakosság számára a töltésen futó szakasz nem használható. Fényes városrész és a Lencsési-lakótelep közötti közlekedés a Magyar utcán lehetséges.

A Pósteleki bekötőút felújítási munkáinál az aszfaltozást a kivitelező befejezte,  az elkészült létesítmények téliesítését elvégezte.

Felhívjuk az érintett lakosság figyelmét, hogy az elkészült létesítményeket csak saját felelősségre vehetik igénybe.

A fenti szakaszokon a kivitelezési munkák jelenleg a téli időjárás miatt szünetelnek, és az időjárás függvényében folytatódnak majd, erről a lakosságot időben tájékoztatjuk.  

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra. A munkavégzés során kérjük a lakosság szíves megértését, türelmét és közreműködését.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

FEL