Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2021. december 1. 10:47 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020. augusztus hónapban megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.

A kivitelezéssel jelenleg érintett szakaszok: Gerla településrész, Gerla-Póstelek közötti földút útszakaszok, Békéscsaba-Szabadkígyós közötti földút, Ligeti sor-Sikonyi utca.

Gerlán a Csabai út Csalogány utca közötti szakaszon a kerékpárút elkészült. A Magvető utca burkolatjavítása, illetve az utca földutas szakaszán az aszfaltozás befejeződött. A Gerla belterület – Póstelek, valamint Pósteleki főcsatorna-menti kerékpárút elkészült. A Pósteleki Kastélyparkban az erdei sétány szakaszon befejeződött a stabilizer burkolat terítése. A pósteleki parkoló is megújult a projekt keretében.

Az előző gerlai-pósteleki szakaszok műszaki átadás-átvételi eljárása folyamatban van, a létesítmény még nincs forgalomba helyezve, csak saját felelősségre lehet használni.

A Csabai utca, Csalogány utca,  buszmegálló közötti szakaszon, a 42145-ös jelű út burkolatán a szükséges helyeken a lokális pályaszerkezet-csere, valamint az aszfaltozás is elkészült. A forgalomtechnikai jelzések felfestése megtörtént.

A Szabadkígyós – Békéscsaba földút szakaszon is elkezdődtek a kiviteli munkák

 

A Szabadkígyós – Békéscsaba földút szakaszon a nyomvonal kitűzésével elkezdődtek a kiviteli munkák, jelenleg az útalap készítése folyik. A teljes szakasz építésének határideje 2022 június eleje.

A Ligeti soron a kerékpárforgalmi létesítmény építéséhez a kivitelező elbontotta a felhagyott távhővezeték vasbeton csatornáját. Jelenleg a kerékpárút nyomvonalát érintő fák gallyazása, indokolt esetben kivágása történik. A fák pótlását a kivitelező tavasszal fogja elvégezni. A Ligeti sor időszakosan és szakaszosan járható. A teljes szakasz építésének határideje 2022 június eleje.

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat.  Tisztelettel kérjük továbbá, hogy a projekt keretében elkészült pihenést, kikapcsolódást szolgáló egyedi tervezésű létesítményekre (komplex fedett pihenőhelyeken padok, asztalok), és a kihelyezett kerékpáros-kellékek épségére vigyázzunk, hogy sokáig és minél többen tudjuk használni mindannyiunk örömére, megelégedésére.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

Önkormányzati hírek

Folytatódik a vállalkozásokat segítő infrastruktúra fejlesztés Békéscsabán

A Modern Városok Program keretében az önkormányzat fontos célként határozta meg Békéscsaba gazdasági versenyképességének erősítése érdekében részben új befektetések fogadására alkalmas iparterületek létesítését, részben a városban működő termelő üzemek további fejlődéséhez szükséges, infrastrukturális fejlesztések megvalósítását.
2021. november 24. 16:00
FEL