Vízilabda: Tehetséggondozó Szentesen és Kecskeméten

2018. január 3. 09:15 | behir.hu

Már a legkisebbekre is igyekeznek odafigyelni a hazai vízilabdában, ennek köszönhetően az előző év utolsó napjaiban a 2005-ben és 2006-ban született fiatalokra fókuszáltak a szövetség kezdeményezése nyomán. Tehetséggondozó közös edzéseket tartottak két alföldi helyszínen, Kecskeméten és Szentesen - számolt be a csabai klub hivatalos oldala.

Az előbbi egynapos, december 30-ai eseményre a kisebbeket hívták meg, mégpedig három megye, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye legjobbjait, akik nyolc egyesületet képviseltek. A Csabai Csirkefogók VK tizenévesei közül öten kaptak meghívót a csaknem negyven fiatalt felvonultató tehetséggondozó edzésekre, közülük betegség matt csak négyen utazhattak el Béládi Csaba edző kíséretében. A gyulai Fodor Zsombor bánatára betegség miatt nem tarthatott a mini küldöttséggel. A korosztálynak első ízben megrendezett, Gyenes István edző irányította foglalkozásokon Szanyi Vencel (Gyulai VK), Hajdu Andor, Komlódi Marcell és Kvasz János (Csabai Csirkefogók VK). Érdekesség, hogy Komlódi Marcell még egy évjárattal fiatalabb társainál.

- Betegségek miatt a mintegy negyven meghívottból csak közel harmincan tudtak részt venni a kecskeméti tehetséggondozón. Két edzésen vettek részt a fiatalok, délelőtt főleg technikai, taktikai feladatok szerepeltek a repertoárban, délután viszont kétkapus tréningen tesztelték őket. Azt tapasztaltam a nap folyamán, hogy gyerekeink nincsenek lemaradva a többi klub hasonlókorú fiataljaival szemben. Úszástudásuk, labdakezelésük, látásuk a pályán hasonló, játékban is jók, talán a lábmunkán kell majd többet javítanunk. A srácok láthatóan örömmel végezték a feladatokat, tetszett nekik a rendhagyó program - fogalmazott a fiatalokat elkísérő gyulai edző, Béládi Csaba.

Már kapott is egy újabb értesítést a csabai klub, miszerint ezen a hétvégén is egy kétnapos programra hívják az alföldi régió legjobbjait, akik ugyancsak Kecskeméten mutathatják meg, mire képesek.

Hasonló véleményen volt Dobra Róbert edző is, aki a 2005-ben születettekkel Szentesen vett részt hasonló tehetséggondozón. Itt tizenhat meghívott volt, betegség és egyéb elfoglaltság miatt végül tizenhárman jelentek meg a szentesi uszodában. A Békés megyei játékosok közül a gyulai Juhász Borisz nem tarthatott ezúttal a csapattal, de részt vett a békéscsabai Kiss-Schusztek Dávid, Bozgán Bence és a kapus Szatmári Zsombor.

- Egy kétórás edzés keretében Lehmann István szövetségi edző tesztelte a fiatalokat. Először technikai, taktikai feladatok, lövések szerepeltek a programban, majd a kétkapus játék. A mieink nem lógtak ki a sorból, megállták helyüket a kétórás tréning során. Talán egy kicsit az úszástudást és a taposást kell jobban fejlesztenünk, de a lényeg, hogy pozitív élményekkel jött haza a három fiú, és jómagam is. Ami külön öröm, gólokat lőttek tanítványaim, akikkel immár három éve foglalkozom itthon. Ezen a hétvégén újra útra kelünk, hogy újabb tesztelésen essenek át a fiatalok - számolt be a tapasztalatokról Dobra Róbert.

 

További programok »

FEL