Vízilabda: Dr. Szilágyi Kristóf és a csabai utánpótlás elismerése

2018. január 7. 09:29 | Kovács Dávid

Alig néhány napja számoltunk be arról, hogy két fiatal, dél-alföldi utánpótlás korosztályú évjárat Szentesen, illetve Kecskeméten tehetséggondozó edzésen mutatta meg, mennyit fejlődött az elmúlt időszakban. A fiataloknak ugyan egyelőre szünet van a bajnokságban, azonban továbbra sem tétlenkednek, a hazai környezetben zajló edzések mellett e hét végén újabb összetartáson vesznek részt két vízilabdás fellegvárban - számolt be a klub hivatalos honlapja.

A 2005-ben, illetve a 2006-ban születettek ismét Szentesen és Kecskeméten találkoznak, ahol újabb tréningeken és kétkapus meccseken tesztelik őket a szövetségi edzők. A dél-alföldi tehetséggondozón továbbra is a szegedi, szentesi, csongrádi, hódmezővásárhelyi, szolnoki, kecskeméti és békéscsabai-gyulai fiatalok vesznek részt.

Dobra Róbert vezetésével a békéscsabaiak közül a kapus Szatmári Zsombor, a mezőnyjátékosok közül pedig a csabai Kiss-Schusztek Dávid és Bozgán Bence, valamint a gyulai Juhász Borisz kel útra szombaton, amikor két edzés szerepel a programban, vasárnap pedig további egy tréning.

A 2006-ban születettek ismét Kecskeméten találkoznak, ide dr. Szilágyi Kristóf vezetésével öten utaznak: a gyulai Fodor Zsombor, Szanyi Vencel, a békéscsabai fiatalok közül pedig Kvasz János, Hajdu Andor, továbbá az egy évvel fiatalabb Komlódi Marcell. A fiataloknak mindkét napon két-két edzés és kétkapuzás szerepel a programban.

A csabai klubot nagy megtiszteltetés érte, ugyanis az utóbbi korcsoportosoknak a régi motoros Gyenes István mellett január elsejétől dr. Szilágyi Kristóf a másik edző, aki foglalkozik a dél-alföldi mintegy negyven gyerkőccel. A viharsarkiak vezetőedzője elmondta, külön öröm, hogy ilyen lehetőséget kapott, ami által ráláthat az ország egyik legerősebb régiójának utánpótlására.

-Ez nagy megtiszteltetés, és komoly fejlődési lehetőség nekem, de klubunk számára is kitüntetés, ami talán annak is köszönhető, hogy a Csabai Csirkefogók VK most már évek óta rendszeresen ad remekül felkészített játékosokat a nagyobb múltú, OB I-es háttérrel rendelkező egyesületeknek. Klubunk vezetői is hasonló véleményen vannak, és büszkék vagyunk valamennyien arra, hogy egyre inkább elismert nevelő egyesületté váltunk az elmúlt években.”

További programok »

FEL