Vízilabda: Régió válogatottak a Mikulás Kupáért négy csabai fiatallal

Harmadik alkalommal rendezik meg Martfűn a Mikulás Kupa vízilabdatornát a gyermek korosztályú fiatalok részére, amelyen négy régió válogatottja méri össze tudását. Az Észak-keleti, az Alföldi, a Budapesti és a Dunántúli régió csapatai december 6. és 8. között csapnak össze egymással – számolt be a csabai klub hivatalos honlapja.

Nagy megtiszteltetés érte a Swietelsky-Békéscsaba együttesét, ugyanis az Alföldi régió válogatottjába négy békéscsabai kapott meghívást, mégpedig Bucsi Ferenc kapus, Gellény Zétény, Pónya Tibor és Vidovenyecz Zsombor mezőnyjátékosok.

– A két héttel ezelőtti, kétnapos, szentesi összetartáson elégedettek voltak mind a négy fiatalunk teljesítményével, azt mondták, hogy sokat fejlődtek az elmúlt időszakban. Zsombor különösen a védekezésben lépett előre sokat, Tibi mezőnyben csinált jó dolgokat és Zétény kapufás játékát is említették — emelte ki dr. Szilágyi Kristóf vezetőedző.

A négy fiatallal Ajtai Miklós foglalkozott az elmúlt négy évben.

– Az országos bajnokságban szereplő kezdő csapatunk négy, 2004-ben született erőssége kapott meghívót, a többiek csak azért nem, mert egy évvel idősebbek. Tény, nagyon sokat fejlődtek az elmúlt években fiataljaink, amit alátámaszt: a védekezés terén legjobbak vagyunk a mezőnyben, ugyanis az ezüstérmes helyen álló gárdánk kapta a tizennégy fős mezőnyben a legkevesebb gólt. De a támadójátékunk is dicsérhető, hiszen az eddigi kilenc forduló során hétszer nyertünk, ami annak is köszönhető, hogy egyre jobban beérnek a gyerekek, meccsről meccsre jobban koncentrálnak, felnőttek ehhez a szintű bajnoksághoz – tette hozzá a szakvezető.

A háromnapos torna programja is elkészült, ezek szerint az első nap délutánján van a találkozó Martfűn a szállodában. Még aznap megtartják a technikai értekezletet, este pedig már vízbe is ugranak a fiatalok.

 

A menetrend

 

December 6., szerda, 18.30 óra: Budapesti régió—Alföldi régió. 20.00: Észak-keleti régió—Dunántúli régió. December 7., csütörtök, 9.00: Alföldi régió—Észak-keleti régió. 10.30: Budapesti régió—Dunántúli régió. 18.30: Észak-keleti régió—Budapesti régió. 20.00: Dunántúli régió—Alföldi régió. December 8., péntek, 9.00 és 10.30 óra: vegyes csapatok mérkőzései. 12.00: díjátadás és éremosztás.

 

A keret

 

Kapusok: Pászti Benedek (Szentes), Bucsi Ferenc (Békéscsaba). Mezőnyjátékosok: Kudella Máté (Szentes), Makán Róbert (Szentes), Félegyházi Török János (Szentes), Czirbus Olivér (Szentes), Pónya Tibor (Békéscsaba), Gellény Zétény (Békéscsaba), Nagy Tamás (Szolnok), Pál Szabó Norbert (Szolnok), Tovaj Gergely (Kecskemét), Szabó Kornél (Kecskemét), Varjú Kenéz (Kecskemét), Festő Hegedűs Bence (Kecskemét), Vidovenyecz Zsombor (Békéscsaba). Edzők: Gyenes István és Lehmann István.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,