Vízilabda: Egy sima, egy fordított

2021. augusztus 19. 10:28 | Such Tamás

A Csabai Csirkefogók „kisközépsős” gyermek csoportja szerdán két meccset játszott Szegeden, a Délkeleti nyári gyermek III. korcsoportos utánpótlás Magyar Kupa keretében. Az egyiket megnyerték, a másikat nem.

Az első negyedben a Békéscsaba kvázi megmutatta az oroszlánfogait a Kecskeméti Sportiskolának (KESI), ugyanis 8-0-ra vittek a 7. perc végén. Majd a második etapban Fodor Ádám vezetőedző (Csabai Zoltán edzőt helyettesítette) megmozgatta a csabaiak második sorát is, így a KESI-nek volt lehetőségük a szépítésre; a fordulóban 9-4-et mutatott az eredményjelző.

A cseresor gyors bevetésére minden bizonnyal amiatt is volt szükség, mert a második derbit a viharsarki gárda pihenés nélkül játszotta a szegediek ellen. A következő negyedekben az erősebb játékosok visszatérésével a csirkefogók némileg hozták a kezdeti svungot: 14-5 lett a végeredmény.

 

Rácz Domonkos – a – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(S)Rácz Domonkos, a csirkék egyik üdvöskéje – a két meccsen 11 gólt dobott – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Nem így kezdődött azonban a Szegedi Vízipóló Suli elleni rajt. Sőt. Mintha elaludtak volna a „csirkék”, az első negyedben 5-1-re elhúzta a hazaiak. A következő játékrészben már egy centit előrébb haladt a csabai egyesület: 6-3-nál akár még le is faraghatták volna a tetemes hátrányukból, hiszen büntetőt és két fontos helyzetet is elhibáztak. Nem így történt. A félidőben már 6 góllal vezettek a Tisza-partiak.

A harmadik negyedben kettő-kettő találatot érvényesítettek mindkét oldalon, így maradt a szegediek 6 gólos előnye. Ám a zárás nem túl fényesre sikerült a csirkefogók számára: 15-6-ra kikaptak. Nem mellesleg az előző szezon végén a Szegednél jobban muzsikált a Békéscsaba.

A miértekre Fodor Ádám az alábbiakat nyilatkozta a csabapolo.hu-nak: „A szegediek elleni mérkőzésen végig mérges voltam a csapatra, ugyanis ezt a gárdát tavaly legyőztük. Igaz, a Tisza-partiak korábban kezdték az alapozást, mint mi, ez meg is látszott labdabiztosságukon”.

 

Galéria

 

***

A Csabai Csirkefogók: Gyuricza Földi, Korcsok N., Zimbran, Rácz, Puha, Orosz B. Cs.: Laurinyecz, Nánási, Orosz R., Such, Szakadáti, Plavecz, Kabai, Uhrin.

További programok »

FEL