Vízilabda: Csak az OB II-re neveztek a csabai pólósok

2019. szeptember 6. 16:32 | behir

Az együttes a rutinos játékosok segítségével tavaly még kiharcolta a másodosztályú szereplést.

Az utóbbi években a tömeges eligazolások miatt nehéz helyzetbe került a Swietelsky-Békéscsaba felnőtt együttese, ezért már tavaly is az volt a kérdés, hogy az OB I B-ben induljon-e a csapat - írja a csabai klub honlapja felidézve a tavalyi történéseket.

Az egyesület vezetése a bennmaradás ellenére ezek után is csak azt tudta, hogy kikre nem számíthat majd az új bajnokságban. Az is biztosnak tűnt, hogy a csapat új igazolás nélkül biztosan nem tud helyt állni a 2019-2020-es szezonban. A saját, zömében serdülő korosztályúakból álló utánpótlás ráadásul túlságosan fiatal az osztályban való szereplésre.

Az elmúlt években ráadásul nagyon megváltoztak a hazai viszonyok a OB I B-ben. A mi bajnokságunkban szereplő húsz csapatból kilenc, a Honvéd, a BVSC, a Debrecen, az FTC, a Kaposvár, az OSC, a Szolnok, a Tatabánya, a Vasas, továbbá a KSI olyan gárdák, illetve OB I-es egyesületek fiókcsapatai, amelyek lényegesen jobb anyagi feltételek biztosításával megtartják, illetve „felszívják” a szabadnak tűnő játékosokat, ráadásul az új versenyszabályzat szerint nem is adhatnak kettős igazolású játékosokat más kluboknak. A csabai egyesületnek a földrajzi távolság és az ezzel járó sok utazás sem szolgált a javára, a korlátozott anyagi lehetőségekről nem is beszélve.

A fentiekben vázolt körülmények miatt, minden igyekezet ellenére nagyon kevés esély volt/van potenciális játékosok igazolására, ezért a klub 22 esztendő után idén őszre lemondott az OB I B-s nevezésről. Az egyesület bízik abban, hogy a csapat a saját nevelésű ígéretes utánpótlás segítségével néhány éven belül visszajut az OB I B-be - zárul a közlemény.

 

További programok »

Sport

Kovács Anett a Ferencvárosban folytatja a pályafutását

A Békéscsabai Előre NKSE szélső játékosa még a békési megyeszékhelyen fejezi be az idei bajnoki szezont, de nyártól már a Ferencvárot erősíti. Kovács Anett a csabai klub egyik legeredményesebb játékosa, így a liláknak nehéz lesz pótolniuk őt a következő idénytől.
15:04
FEL