Vízilabda: baby korosztályos fiatalok arattak sikert Szentesen

2020. november 15. 12:05 | behir

Az elmúlt hét végére volt kiírva baby korosztályos fiatalok délkeleti vidékbajnoki második fordulója, ám a koronavírus-helyzetre való tekintettel nem lehetett a békéscsabai Árpád fürdő a házigazdája az eseménynek. Most viszont pótolták a fordulót, szombaton Szentesen adott randevút egymásnak a mezőny nyolc csapata. A mieink ezúttal a hódmezővásárhelyiekkel, majd a kecskemétiekkel vették fel a küzdelmet.

Miként az első körben, ezúttal sem számolták ebben a korosztályban a gólokat, a játékelemek, a meccshelyzetek gyakorlásán volt most is a hangsúly.

– Szentesen pótoltuk az elmúlt héten elmaradt fordulót, amelyen egy gyengébb ellenfelet kaptunk, majd egy nagyjából a mieinkhez hasonló játéktudásút. Tetszett, amit a fiataljaink produkáltak és láttam azokat az elemeket, amiket az utóbbi hetekben sokat gyakoroltunk, különösen a támadások terén. Bár akadtak még kisebb hibák, ám zömében pontosak voltak a gyerekek, fegyelmezetten játszottak és úszástudásban is gyorsul a csapat. Mindez annak is köszönhető, hogy egyre rendszeresebben jár edzésekre a 14-18 fős keret. Kiemelném a két kapus remek teljesítményét, és kimondottan ügyesen játszott az első bajnokiján vízbe ugró Korcsok Krisztián, aki jól szerzett labdákat és jól passzolt. Ugyancsak dicsérhető Restye Zsombor is, aki a labdaszerzések mellett a támadásokban is aktív volt. Összességében ilyen jól még nem láttam játszani a gyerekeket, az előző fordulóhoz képest százszázalékot javultak, tulajdonképpen az egész csapat csak dicsérhető. Egyetlen hiányérzetem maradt: éppen most nem láthatták a szülők a fiatalokat a fokozódó koronavírus-járvány miatt elrendelt zárt kapus kiírás miatt - foglalta össze a szombati nap eredményeit a legfiatalabbakból álló csapat edzője, Dobra Róbert.

A következő fiatalok kaptak játéklehetőséget Szentesen: Lipták-Bíró Ábel, Juhász Péter (kapusok), Bacsa Dávid, Balogh Csanád, Hajdu Áron, Józsa Zalán, Korcsok Krisztián Balázs, Machlik Máté, Nánási Hunor, Párzsa Leon, Restye Zsombor, Szeidler Márton Péter, Uhrin Zsombor Zsolt.

További programok »

Itthon

Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.
2021. június 21. 17:02
FEL