Víz világnapi rajzpályázatot hirdetett az Alföldvíz – Kirándulás volt a jutalom

2023. március 22. 10:12 | Hidvégi Dávid

Az Alföldvíz Zrt. a víz világnapja alkalmából a szolgáltatási területén élő óvodásoknak és általános iskolásoknak újra rajzpályázatot hirdetett „Légy te a változás, és tedd jobbá a világot!” címmel. Az alkotásokat március 14-ig lehetett beküldeni, az elbírálás után a díjak kedden délután adták át a szolgáltató békéscsabai központjában.

Az Alföldvíz az egyik legnagyobb hazai víziközmű-szolgáltató, és kiemelten fontos küldetésének tekinti a környezetszennyezés csökkentését, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését, a vízkincs védelmét. Ennek jegyében, a világnap alkalmából ismét rajzpályázatot hirdetett, melynek mottója a 2023-as év víz világnapjának szlogenje a „Légy te a változás, és tedd jobbá a világot!” lett. Közel 1000 alkotás érkezett óvodásoktól és kisiskolásoktól, akik lerajzolták, nekik mit jelent mindennapi kincsünk, az ivóvíz, mit tesznek annak védelme érdekében, továbbá miként védik környezetünket.

 

 

A díjakat Szeverényi György, a cég vezérigazgatója adta át. A cégvezető örömét fejezte ki, hogy rekordszámban érkeztek rajzok nemcsak a szolgáltatási területről, hanem például Budapestről, Nyíregyházáról, Kecskemétről is. Mint elmondta „ez az aktivitás azt mutatja, hogy a gyermekek fogékonyak a pozitív gondolatok, a vízkincs védelme és a környezetvédelem iránt”. Érdekességként kiemelte, hogy a legaktívabb települések Békéscsaba, Sándorfalva és Kistelek voltak, összesen 80 intézményből érkeztek alkotások, 50 iskola és 30 óvoda vett részt a pályázaton.

– A víziközmű szolgáltató fontosnak tartja a vízek és a környezet védelmét. Bebocsájtók vagyunk az élővízekbe, mi tisztítjuk a szennyvizet is, és fontos, hogy ez olyan minőségben történjen, hogy az ne szennyezze a környezetet. A víz világnapja a vizek fontosságát emeli ki ezért e köré hirdettük meg a pályázatot – mondta.

 

 

Zárásként Szeverényi György megköszönte valamennyi pályázónak, felkészítő pedagógusnak a részvételt és az aktivitást, továbbá hangsúlyozta, hogy a szülőket is külön köszönet illeti, hiszen közelebb kerültek a gyermekek a vízkincs megóvásához és a természeti értékek védelméhez.

Az esemény zárásaként a legjobb alkotások beküldői átvették nyereményüket, amely összességében 600 ezer forint értékű csoport- és osztálykirándulás volt.

Az óvodás kaetgória díjazottjai:
1. helyezett Molnár Enikő (felkészítő pedagógus: (Gordáné Vagács Angéla) Benka
Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, Szarvas
2. helyezett Öreg Dominik (felkészítő pedagógus: dr. Szabó Tiborné) Százszorszép
Művészeti Bázisóvoda, Vuk csoport, Békéscsaba
3. helyezett Apavári Lívia (felkészítő pedagógusok: Radichné Fúvó Ágnes, Tornyi-
Molnárné Gál Tímea) Szentesi Központi Óvoda Klauzál Gábor utcai Központi
Óvodája, Pipacs csoport

Az iskolás kategória díjazottjai:
1. helyezett Répási Luca (felkészítő pedagógus: Török Zsuzsanna) Sándorfalvi
Pallavicini Sándor Általános Iskola
2. helyezett Veress Boglárka, Liker Léna (felkészítő pedagógus: Szászné Váradi Éva)
Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium,
Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium
3. helyezett Tarsoly Noel (felkészítő pedagógus: Tubak Zsuzsanna) Zsadányi
Református Általános Iskola

Galéria

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
11:45
FEL