Vívás: Újra vb-bronzérmes Petri Renáta

Magyar ezüst- és bronzéremmel nyitott a magyar küldöttség a plovdivi kadet és junior világbajnokságon. A kadet női párbajtőrözők versenyében a békéscsabai Petri Renáta harmadik helyen végzett, míg a tatabányai Gnám Tamara kikapott a döntőben és ezüstérmes lett.

A csoportmérkőzéseket követően a legjobb 32-be kerülésért Petri Renáta kolumbiai ellenfelet győzött le. A következő körben az Alföld Vívó Akadémia vívója egy costa ricai  riválisnál bizonyult jobbnak. A nyolcaddöntőben sem volt megállás, Petri 15:10-re győzte le a svéd Wramnert, ráadásul egyedüli nemzetként mindhárom magyar vívó bejutott a legjobb nyolc közé – ami jelentős szakmai sikernek számít.

A negyeddöntős körben acsabai párbajtőröző végig vezetve verte 15:10-re a táblaegyes orosz Zharkovát, a tatabányai Gnám Tamara pedig hatalmas csatában, 15:14-gyel búcsúztatott egy másik esélyest, a német Mayert. A folytatásban először a békéscsabai hölgy lépett pástra ismét egy orosz, Murtazaeva ellen. Aki ezúttal megálljt parancsolt neki, szoros meccsen 15:13-ra győzött. Petri ezzel egymás után második kadet világbajnoki bronzérmét nyerte

A fináléban Gnám Tamara már jól ismert orosz Murtazaeva ellen 15-10-re kikapott és ezüstérmes lett.

Petri Renáta: “Rosszul vívtam, így aztán nagyon örülök ennek a bronzéremnek. Valahogy nem éreztem a mozgást, viszont küzdeni küzdöttem, és szoros meccseken tudtam nyerni, ami nagyszerű érzés. Ezzel lezárult a kadet pályafutásom, de készen állok az újabb feladatokra! Puszilom az otthoniakat, nagyon sokat köszönhetek a családomnak!”

Galli Zsolt, Petri Renáta mestere: “Nagyszerű kadet éveket hagyott maga mögött Renáta. Egyéniben két világbajnoki bronzérmet, csapatban pedig egy Eb-aranyat nyert. Büszke lehet magára, és én is nagyon büszke vagyok rá. Érdekes, hogy a mai napon úgy éreztem, hogy közel sincs kirobbanó formában, de lehet, így még értékesebb ez a szép érem. Most örülünk egy kicsit, aztán jöhetnek az újabb, még komolyabb feladatok.”

Kadet női párbajtőr egyéni, 105 induló. A csoportmérkőzéseken: Petri Renáta 4/1, Gnám Tamara 4/2, Muhari Eszter 4/2 (továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Petri-Jaramillo (kolumbiai) 15:10, Gnám-Zettermann (brazil) 15:7, Muhari-Wang (kanadai) 15:9.

A legjobb 16 közé jutásért: Petri-Dyner Villa (Costa Rica-i) 15:13, Gnám-Muridova (kazah) 15:12, Muhari-Brych (lengyel) 15:14.

Nyolcaddöntő: Petri-Wramner (svéd) 15:10, Gnám-Leonard (kanadai) 15:6, Muhari-Zelentsova (ukrán) 15:8.

Negyeddöntő: Petri-Zharkova (orosz) 15:10, Gnám-Mayer (német) 15:14, Muhari-Coufalova (cseh) 11:15.

Elődöntő: Gnám-Coufalova (cseh) 15:9, Petri-Murtazaeva (orosz) 13:15.

Döntő: Gnám-Murtazaeva (orosz) 10:15.

Végeredmény: 1. Murtazaeva (orosz), 2. Gnám Tamara (edző és válogatott edző: Partali Csaba), 3. Petri Renáta (edző: Galli Zsolt, válogatott edző: Partali Csaba) és , …8. Muhari Eszter (edző: László István, válogatott edző: Partali Csaba).

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,