Vívás: Egy találatra a világbajnoki döntőtől

2021. július 17. 11:43 | behir

A paralimpia évében világbajnokságot rendeznek azon kerekesszékes szakágaknak, amelyek nem szerepelnek az olimpia műsorán. Ilyen a legsúlyosabb, a „C” kategóriás sérültek versenye. A csabai vívóklub Európa-bajnoki bronzérmese, Szarvas Zsolt párbajtőrben képviselte hazánkat a varsói viadalon, ahova edzője, Medgyesi István is elkísérhette.

A tizenhárom vívót felsorakoztató mezőnyben Szarvas Zsolt a hetes csoportba került. Kifejezetten jól vívott, három győzelme mellett háromszor hagyta el vesztesen a pástot. Az egyenes kieséses táblán az olasz William Russo volt az ellenfél, aki rendkívül rutinos és eredményes vívó, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy hét éremmel, közte arannyal is büszkélkedhet világbajnokságokról.

Zsolt megilletődötten kezdett, ellenfele 4-1-re elhúzott. De Zsolt nem adta fel, szívósan küzdve kiegyenlített. 13-13-as állásnál egy villámgyors szúrással megszerezte a vezetést az olasz vívó, s egy rutinos együttessel megnyerte az asszót. Zsolt így világbajnoki kilencedik lett. Ez nagyon jó eredmény, hiszen Zsolt jóval később kezdett el vívni, mint ellenfelei, s most megérezhette, hogy a legjobbak ellen is lehet esélye a jövőben.

További programok »

FEL