Vírus vagy baktérium? Ez a videó bemutatja a különbséget

2021. április 9. 17:23 | behir

Mi a legfontosabb különbség a két kórokozó között? Melyikük felelős a gyomorrontásért, a mandulagyulladásért vagy éppen a pattanásokért? A Semmelweis Egyetem új animációs filmjéből ez is kiderül.

A Semmelweis Egyetem KliniKaland-sorozatának első részében a vakcinákról hallhattunk, a második részben pedig az immunrendszerről volt szó. A harmadik részben közérthetően, újabb animációs kisfilmben mutatják be a vírusok és a baktériumok közötti különbséget.

A videóból megtudhatjuk, hogyan működnek a vírusok és a baktériumok, utóbbiak miért felelősek a szervezetünkben.

 

 

– Szervezetünket nap mint nap millió támadás éri, azonban az immunrendszerünknek köszönhetően ebből nem sokat érzékelünk. A gyakran előforduló fertőzésekért felelős vírusokat és baktériumokat hajlamosak vagyunk összetéveszteni, ami komoly egészségügyi kockázattal járhat – írták a videóval megjelent közleményben.

Az animációs filmet a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóságának filmes csapata készítette (animáció: Gál Bettina). A Vírus vs. baktérium szakmai lektora Prinz Gyula infektológus.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Mlinár Pali 70!

Nagyon suta lenne ez a cikk, ha a "Mlinár Pál néptánc oktató 70 esztendős!" címet kapná. Ugyanis a művészek, a sportolók keresztnevét legtöbbször becézett formában használjuk. Ezáltal közelebb állnak hozzánk, kvázi családtagként örülünk a sikereiknek. A kerek születésnap alkalmából alaposan kikérdeztük!
2021. május 18. 19:29
FEL