Vigaszdíj a menzán

2015. november 5. 19:41 | Mikóczy Erika

Országos híre kelt a keddi békéscsabai iskolai menzának. Az ebédet készítő intézmény vezetője sajtóközleményben kért elnézést az érintettektől. Dávidné Tóth Edit egyúttal ígéretet tett arra, hogy a gyerekeket ma kárpótolni fogják.

Ennek jegyében csütörtökön délben a korábban meghirdetett menün kívül két további finomság is került a tálcákra: kakaós csiga és dobozos gyümölcslé. A gyerekek jól láthatóan örömmel fogyasztották el az ételt, de a tegnapelőtti ebéd rossz emléke még legtöbbjükben elevenen él. Az aznapi félresikerült burgonyás csicsóka köret – mely az eset után többet nem fog szerepelni az étlapon – még a polgármestert is cselekvésre indította.

 – Azonnal bekérettem a Gyermekélelmezési Intézmény vezetőjét, és megbeszéltük, hogy ez a kirívó példa arra kell hogy ösztökéljen mindenkit, hogy javuljon a minőség a gyermekek élelmezésénél. Azt is bejelentettem, hogy személyesen fogom, ha kell, napról napra ellenőrizni a minőséget a tízórainál, az uzsonnánál és az ebédnél – mondta Szarvas Péter.

A polgármester hozzátette: egyetért a Minta-Menza célkitűzéseivel, de fontos, hogy az ételek jó minőségűek legyenek. Ebben kérte az élelmezési intézmény partnerségét, amelyet meg is kapott. Szarvas Péter bízik abban, hogy a jövőben a keddi kirívó esetre nem lesz példa Békéscsabán.

Zsíros András

FEL