Vidám gyerekek és engedelmes kutyák a Lencsési Napközis Táborban - galériával

2022. július 30. 17:13 | behir.hu

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szervezésében zajlik napközis tábor Békéscsabán a Szabó Pál Téri Általános Iskolában. Az intézményben, ezen a héten közel 110 gyermek tölti a nyári szünidőt, amíg szüleik dolgoznak. A tábor szervezői minden napra igyekeznek változatos és érdekes programot kitalálni nekik. 

A táborban pénteken délelőtt a Magyarországi Német Juhászkutya Klub Békés Megyei Szervezete felelt a programokért. A csapat különböző korú és képzettségű kutyákkal érkezett azért, hogy a kutyakiképzés széles palettáját tudja bemutatni a gyerekeknek.

– A fegyelmező gyakorlatok között volt menetelés, behívás, akadályugrás, a klasszikus ültetést, fektetést és állítást pedig menet közben és álló helyzetben is láthatták az iskolások. A gyakorlatokat többek között egy legmagasabb szinten képzett kutya és egy fiatal, alig egy éves kutya is bemutatta – olvasható a szervezet közleményében.

Eközben Diós József kutyakiképző, az MNJK Békés megyei elnöke elmagyarázta a gyerekeknek, hogy ezeket a feladatokat, hogyan gyakorolhatják ők is otthon a saját kutyájukkal. A bemutató második felében az őrző-védő munka következett. A gyerekek meglepődtek, hogy az addig békés és vidám kutyák, hogyan váltak harcias, ugató és támadó állatokká, akik egy pillanat alatt elkapták a beöltözött kiképző karját. Diós József elmagyarázta nekik, hogy a kutyák ilyenkor is nagy fegyelemben dolgoznak és csak akkor támadnak, ha erre utasítást kapnak a gazdájuktól, vagy akkor, ha a kiképző, aki ilyenkor a „rossz embert” imitálja, menekülni próbál. A bátrabb gyerekek, még azt is kipróbálhatták, hogy a kutyák kiképzéséhez használt fogópárnát, milyen erősen fogja és húzza a kutya. 

Galéria

A bemutató végén az MNJK csapatának tagjai megengedték, hogy a gyerekek megsimogassák a kutyusokat és közben elbeszélgettek velük a felelős kutyatartásról, a kiképzésről és arról is, hogy miért fontos az, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb kutyafajtát válassza, ha új kutyus befogadását tervezi.

Forrás: Magyarországi Német Juhászkutya Klub Békés Megyei Szervezete

További programok »

Itthon

FEL