Több mint száz gyermek tölti a szünidőt a Lencsési iskola napközis táborában

2024. július 10. 16:35 | Kovács Andrea

A békéscsabai önkormányzat, a tankerületi központtal és a családsegítő központtal közösen ismét megszervezte a gyermekek nyári napközis táborát. A város két iskolájában, számos programmal és teljes ellátással, öt héten keresztül várják a 6 és 12 év közötti gyerekeket. Ennek egyik bázisa hosszú évek óta a Lencsési Általános Iskola, ahol a héten mintegy 110 gyermek tölti a szünidejét.

– Az öthetes nyári napközis tábor egyik helyszíne már több mint 20 éve a Lencsési Általános Iskola. Intézményünk két és fél hektáros, árnyas udvarán sok kinti játék található, ezek is kiváló lehetőséget biztosítanak a szabadidő eltöltésére – mondta el Vida András igazgató.

A táborba többen is visszajáró vendégek, ezen a héten mintegy 110-en vesznek részt a programpokban, de később ennél is többen lesznek majd. A gyerekek a reggeli órákban még az udvaron, a délutáni nagy melegben viszont már a hűvösebb épületben tartózkodnak. Egy-egy városi kirándulás alkalmával fagyival vagy épp jégkásával igyekeznek hűteni magukat, de a táboroztató munkatársak a folyadékbevitelre is fokozottan odafigyelnek. 


Kajtor Edit
táborvezető ismertette: a programokat előzetes terv alapján állították össze, de igyekeznek a gyerekek igényeinek és az időjárási körülményeknek is megfelelni. A futball, kézilabda, röplabda sportfoglalkozások mellett gyöngyfűzés, tűnemezelés és különböző kártya- és társasjátékokat is várják a kisdiákokat.  

A napközis táborban a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat munkatársai is jelen vannak, akik nemcsak a programok összeállításában és lebonyolításában segítkeznek, de a gyermekek lelki egészségére is figyelnek.

További programok »

FEL