Viccből rongált egy békéscsabai templomban a helyi fiatal

2021. október 12. 13:12 | behir.hu

Berúgta a kerítést és beszaladt egy templomba egy férfi Békéscsabán. A rendőrök azonosították, gyanúsítottként kihallgatták és büntetőügyét továbbították az ügyészségre.

Nekifutásból berúgta egy templom kovácsoltvas kerítését egy férfi 2021. április 24-én valamivel éjfél előtt Békéscsabán. A kerítés kinyílt, a 23 éves fiatalember pedig a csukott, de nem zárt ajtón át beszaladt a templomba, ahol felborított egy gyertyatartót, majd kiment onnan. A rongálásról másnap reggel érkezett bejelentés a rendőrségre.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügyben nyomozást rendelt el és a rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. Amikor kihallgatták, a tettét ittasságával magyarázta. Azt mondta, hogy nem akart rongálni, kárt okozni, ahogy fogalmazott, csak brahiból, tehát viccből szaladt be a templomba. A rendőrök komolyan vették az ügyét, a nyomozás vizsgálati szakaszában minden szükséges eljárási cselekményt elvégeztek és a nyomozás iratait 2021. október 11-én továbbították az ügyészségre.

Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

További programok »

FEL