Versmondó verseny a Békéscsabai Jókai Színházban

2015. november 25. 12:53 | behir.hu

Békés megye újraszervezésének 300. évfordulója alkalmából versmondó versenyt tartottak a Békéscsabai Jókai Színház szalonjában.  A zsűri tagjai Kovács Edit, a Békéscsabai Jókai Színház színművésznője, Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház megbízott igazgatója és Várfi András, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke voltak. A tanulók felkészülten érkeztek az eseményre és izgatottan várták annak kezdetét. A legtöbben már megmérettették magukat más versmondó versenyen, de voltak, akik most először álltak ki a nagyközönség elé. A programon 23 alsó és felső tagozatos diák vett részt Békés megye különböző iskoláiból. Több stílusban adták elő a megtanult verseket az iskolások. Volt aki rövidebb,  volt aki hosszabb verset mondott, néhányan komolyabb hangulatú költeményt adtak elő, de a legtöbben vidám, dallamos művel készültek.

A vers a beszéd művészi foka – hangsúlyozta Várfi András, a verseny szervezője, aki kifejtette: "Nagyon fontos, hogy a gyerekek minél több verset ismerjenek, hiszen így fejlődik a beszédkészségük és egyre több költőt ismernek meg. Az alelnök fontosnak tartja, hogy a gyermekek otthonuknak érezzék és szeressék Békés megyét." Kiemelte, hogy az ilyen programok hívják fel a legjobban az emberek figyelmét erre a fontos eseményre a megye életében. 

Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház megbízott igazgatója fontosnak tartja, hogy a színház részt vegyen jótékonysági rendezvényeken, ünnepeken, különböző programokon, amely fontos része a városnak és a megyének.

A díjazottak az I. korcsoportban: Hargitai Gergő az első helyen végzett, a második helyzett Vinkovics Ágnes lett, a harmadik helyen pedig Putnoki Zita végzett. A II. korcsoportban megosztott első helyezést ért el Sánta Dzsenifer és Détár Máté, második helyzett lett Karácsonyi Máté. Előadásukkal különdíjat Pribojszki Márk és Herman Dávid kaptak.

Kora Éva Robertina

FEL