Veretlenül jutott a négyes döntőbe a békési amatőr válogatott

2023. december 3. 19:09 | Kovács Dávid

Két győzelemmel és két döntetlennel, nyolc pontot szerezve nyerte meg a hétvégi, Gyulán rendezett selejtezőt a Békés vármegyei amatőr labdarúgó-válogatott. Az együttes ezzel bejutott a jövő hétvégi, ceglédi négyes döntőbe.

A viharsarkiak szombaton a címvédő Pest vármegyei együttessel kezdtek. Buza Barnabás és Sajben Gábor edzőkettős csapata ugyan a második félidőben többet foglalkozott a védekezéssel, de végül 0–0-s döntetlennel nyitott. A második találkozón a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gárda ellen a mezőhegyei Isaszegi Máté korai gólja döntötte el a három pont sorsát, így a békési együttes négy ponttal megőrizte esélyét a továbbjutásra.

A torna második napján Csongrád-Csanád volt az ellenfél, amely az első félidőben kétgólos előnyre tett szert. A térfélcserét követően a nagyszénási Sebők Martin szépített, majd az orosházi Miszlai László büntetőjével az egyenlítés is sikerült. A hajrában ismét érkezett Isaszegi, aki második győztes góljával beállította a 3–2-es végeredményt. A záró körben elég volt egy döntetlen is a pestiektől vereséget szenvedő Bács-Kiskun ellen. Az összecsapáson végül nem született gól, így a békési válogatott jutott a négyes döntőbe.

A finálét a következő hétvégén Cegléden rendezik majd.

A selejtező végeredménye:
1. Békés 8 pont 2. Bács-Kiskun 7 3. Csongrád-Csanád 6 4. Pest 5 5. Jász-Nagykun-Szolnok 0.

További programok »

Sport

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Esélyben

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot szerveztek az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében. A csütörtök délelőtti rendezvényt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére.
15:53
FEL