Véradóbarát Munkahely elismerést kapott az Alföldvíz Zrt.

2018. december 13. 15:29 | behir

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a véradók napja alkalmából ünnepséget rendezett Budapesten, a Gerbeaud Házban, ahol számos elismerést adtak át.
Véradóbarát Munkahely elismerést kapott a békéscsabai székhelyű, de négy megyében szolgáltató Alföldvíz Zrt. is, a díjat Diós Zsolt kommunikációs vezető vett át.

1988 óta tartják Magyarországon a véradók napját. Hagyományosan ezen a napon köszöntik a véradásban tevékenykedőket. Idén 64 elismerést adtak át három kategóriában: sokszoros véradók, a véradás szervezésében tevékenykedők és véradóbarát munkahelyek.

Békés megyében idén az Alföldvíz Zrt. érdemelte ki a Véradóbarát Munkahely címet. Az elismerést azok a munkahelyek kapják, amelyek dolgozóikat arra ösztönzik, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a társadalmi szerepvállalás ezen formájában. Az oklevelet dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke és Kardos István főigazgató adták át.

 

Békés megyében az Alföldvíz kapta az elismerést (forrás: Alföldvíz Zrt.)

 

 

 

– Társaságunk több mint egy évtizede vesz részt a véradó mozgalomban a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetével közösen. Évente öt alkalommal szervezünk munkatársaink részére véradást. Ha azt mondjuk, hogy egy véradással három életet menthetünk meg, akkor a vízművesek már több ezer emberen segítettek – mondta el a kommunikációs vezető.

Az elismerést az Alföldvíz kapta, de a véradásokon résztvevő kollégáknak szól, akik önzetlenül segítenek, akik tudják, hogy a véradás nagyszerűsége az önzetlenségben és a szolidaritásban rejlik, abban, hogy erre a vérre bármikor bárkinek szüksége lehet, és ez egyben bármikor és bárkinek az életét jelentheti – tette hozzá Diós Zsolt.

 

További programok »

FEL