Végletekig kiélezett csatában a Live Sport Pub nyerte a Szuperkupát - galériával

2022. július 5. 14:31 | Kovács Dávid

A 2022-es városi kispályás labdarúgó bajnokság csoportgyőztesei július 1-jén újra összecsaptak a Szuperkupáért! Az 1. csoport bajnoka, a Gyöngy Presszó hiányzott a mezőnyből, így öt csapat vívott körmérkőzést a Tréning Center két műfüves pályáján és döntötte el a végső sorrendet.

A legesélyesebb csapat nélkül szinte garantált volt a szoros versengés: a legmagasabban jegyzett, 2. csoportos bajnok S-Max, a szervezett csapatjátékot nyújtó Live Sport Pub (3. csoport) és a fiatalos lendülettel érkező FC Hajtómű (4.) között lehetett nagy csatára számítani, de az Aranycsapat (5.) és az FC Gitano (6.) is meglepetésre készült.

A Szuperkupa nem ígért könnyű összecsapásokat a csapatoknak, hiszen egyrészt négy mérkőzésen kellett helytállni, másrészt a hőség is megnehezítette a játékosok dolgát. A várt küzdelem meg is érkezett, a mérkőzések nagy része szoros eredményt hozott. A nap első szakasza után úgy tűnt, hogy az S-Max és az FC Hajtómű 4. fordulós összecsapása dönthet mindenről. Ennek megfelelően egy magas színvonalú összecsapást láthattak a nézők, Hankó Dávid duplájával pedig a 2. csoport bajnoka került karnyújtásnyira a Szuperkupa trófeájától. A másik pályán a Live Sport Pub több nagy rohamot és kapufát is túlélve győzött az FC Gitano ellen, így megőrizte esélyét a végső sikerre.

 

Nagy csaták zajlottak a nyári estében (Fotó: behir.hu)

Nagy csaták zajlottak a nyári estében (Fotó: behir.hu)

 

Az S-Max egy Live Sport Pub elleni döntetlennel is befuthatott volna az első helyre, de nem elégedett meg ennyivel és a félidőben, Németh Márk bombagóljával vezetett. A 3. csoport 1. helyezettje azonban nem adta fel: előbb egyenlített, majd Földi Zsolt találatával vezetéshez jutott, majd ezt megőrizve 2-1-re diadalmaskodott és megnyerte a Szuperkupát!

– Úgy nyertük meg a bajnokságot és most a Szuperkupát, hogy van játékunk. A rendszer segíti az egyént: ezt hallgatja a csapat másfél éve, és itt az eredménye. Van egy játékrendszerünk, amiben akár én, akár Ákos is (Bánfi Ákos, a csapat másik vezetője – a szerk.), egy-egy kevésbé ügyes játékos is hasznára tud lenni az együttesnek, de persze vannak nagyon ügyes játékosaink is – kezdi boncolgatni Földi Zsolt csapatkapitány a siker titkát.

A csapat úgy nyerte meg a Szuperkupát, hogy az első két mérkőzés után már a 3. és a 4. fordulóban is győzelmi kényszerben lépett pályára.

– Nagyon nehéz volt ez a nap, fizikailag is megterhelő volt a hőség miatt. Az első két mérkőzésen magunknak tettük nehézzé a dolgot, kihagytuk a helyzeteket, fegyelmezetlenségből kaptuk a gólokat, így az utolsó két találkozót már mindenképp meg kellett nyernünk. Azzal azért előnyben voltunk, hogy három-négy cserével tudtunk jönni erre a tornára, fizikailag talán jobban bírtuk a végéig – emelte ki a csapatkapitány.

 

Földi Zsolt veszi át az első helyért járó trófeát (Fotó: behir.hu)

Földi Zsolt veszi át az első helyért járó trófeát (Fotó: behir.hu)

 

A Live Sport Pub ráadásul az utolsó mérkőzésen hátrányból tudott felállni és a maga javára fordítani az összecsapást.

– A csapat magja nem változik, ez egy baráti társaság, ez egy nagy erősségünk, tudunk egymásért küzdeni – teszi hozzá Bánfi Ákos. Földi Zsolt is azt hangsúlyozza, hogy itt mindenki számíthat a másikra, nagyon összetartó a társaság, a meccseken kívül is sokszor találkoznak egymással.

A csapat a Szuperkupa mellett átvehette a 3. csoport bajnokának járó trófeát és az augusztusban kezdődő szezonban már a 2. csoportban mérettetheti meg magát.

 

A Szuperkupa eredményei:

FC Hajtómű Felületkémia - FC Gitano 5-0
S-Max – Aranycsapat 3-1
S-Max – FC Gitano 2-2 (büntetők: 2-0)
Live Sport Pub – Aranycsapat 2-2 (büntetők: 3-2)
Live Sport Pub - FC Hajtómű Felületkémia 3-3 (büntetők: 3-5)
Aranycsapat - FC Gitano 2-8
S-Max - FC Hajtómű Felületkémia 2-0
Live Sport Pub - FC Gitano 4-3
FC Hajtómű Felületkémia – Aranycsapat 6-2
S-Max - Live Sport Pub 1-2

* Döntetlen esetén büntetőket rúgtak a csapatok, a Szuperkupa végén, holtverseny esetén az adott két csapat között ez döntött.

 

 

Galéria

 

További programok »

FEL