Bajnok a Gyöngy és az Aranycsapat – a 11. forduló történései

2022. június 29. 09:20 | Kovács Dávid

Június 20. és 24. között rendezték a városi kispályás labdarúgó bajnokság idei szezonjának utolsó, 11. fordulóját Békéscsabán. Az 1. csoportban a Gyöngy Presszó, az 5. csoportban pedig az Aranycsapat kezdte úgy idényzáró mérkőzését, amennyiben nyer, bajnoki címet ünnepelhet. Egyik csapat sem hibázott, így mindkét gárda az 1. helyen zárta a rendhagyó, rövidített bajnokságot.

A Gyöngy Presszó címvédőként kezdte a szezont és idén tavasszal is az volt a cél, hogy az élen végezzen. Ahogy azt az 1. fordulóban rendezett, Sör Bár elleni rangadó után írtuk, valóban a legnagyobb kihívó volt az ellenfél, hiszen a Vándorló Bölények elleni döntetlen után Benyó Norberték hat győzelemmel meneteltek a bajnoki cím felé, azonban a Xilán elleni 3-3-as iksz után visszakerült az esély a Gyöngy kezébe.

Pozsár Gáborék ugyan szezon közben a Sördögök ellen elveszítették hosszú ideje tartó veretlenségüket, de úgy léptek pályára az utolsó találkozón, hogy egy győzelemmel ismét megszerzik az aranyérmet. Az ellenfél a szebb napokat látott, sokáig a tabella végén szerénykedő, a záró kört 8. helyről váró Sziszi-Szita volt, amely az első percekben ugyan még tartotta a döntetlent, sőt, két nagy lehetőséget is kidolgozott, de a folytatásban nem volt esélye a pontszerzésre.

 

Ekker Attila (labdával) gólerős játékkal járult hozzá a győzelemhez (Fotó: Such Tamás)

Ekker Attila (labdával) gólerős játékkal járult hozzá a győzelemhez (Fotó: Such Tamás)

 

A Gyöngy Ekker Attila góljával megtörte a jeget, majd gyakorlatilag percek alatt lerendezte a mérkőzést és ezzel a bajnokságot, a félidőben már 5-0 volt az állás. A második játékrészben inkább a szép megoldásoké volt a főszerep, sportszerű játékot, kevés szabálytalanságot hozott ez a 25 perc, a bajnok több látványos akciót vitt végig, a Sziszi erejéből mindössze szépítő gólokra futotta, a vége magabiztos, 9-3-as Gyöngy-diadal lett.

– Nem vettük félvállról a mérkőzést, sőt, talán túl is pörögtünk, az elején kihagytuk a helyzeteket. Gyorsan túlléptünk ezen és már az első tizenöt perc után dominálni tudtunk és bebiztosítottuk a győzelmünket. Harminc éve vagyok a pályán itt a kispályás bajnokságban, ilyen rövidített szezon talán nem is volt. Hosszú idő után ismét vereséget szenvedtünk, kikaptunk a Sördögöktől, de végül Fortuna mellén állt és az ellenfelek segítségével magunk javára tudtuk fordítani a bajnokságot – fogalmazott Tolnai Ferenc, a Gyöngy Presszó csapatkapitánya.

Az 1. csoportban a Sör Bár végül a második helyen végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a hosszú évek után a legjobbak közé visszatérő Nádas FC állhatott fel.

 

Galéria

 

A játékvezetők ismét megmutatták, hogy jól bánnak a labdával

 

A kisebb kihagyás után újra összeálló, kizárólag Békés megyei játékvezetőkből álló gárda, az Aranycsapat novemberben veretlenül, tizenhat győzelemmel és mindössze két döntetlennel jutott fel az 5. csoportba, ahol ismét az volt a cél, hogy újabb osztályt ugorjon! Az első négy körben ugyan ismét jött két iksz, de ezután lendületbe jött a csapat, a következő hat meccséből ötöt is megnyert és az utolsó kört már feljutó, 2. helyről várta. Az éllovas Sör Bár második számú együttese, azonban ki-ki meccsen vereséget szenvedett a Városházától, amely így bebiztosította feljutását.

Az Aranycsapat úgy kezdte az Alfa-Gép elleni összecsapást, hogy vereség esetén visszacsúszik a 4. helyre, egy győzelemmel viszont újabb veretlen szezonnal az 1. helyen jut fel a 4. csoportba. A „sporik” ennek megfelelően kezdték az összecsapást és pár perc alatt vezetést szereztek. Ezt követően a 7-1-es siker igazából nem forgott veszélyben, így újabb osztályváltás következhet.

 

A Szarvas Péter polgármesterrel felálló Alfa-Gép sem tudta megakadályozni a piros mezes Aranycsapat feljutását (Fotó: Such Tamás)

A Szarvas Péter polgármesterrel felálló Alfa-Gép sem tudta megakadályozni a piros mezes Aranycsapat feljutását (Fotó: Such Tamás)

 

– Szerencsére a fiúk átérezték, hogy itt tényleg csak a győzelem számít, mert egy döntetlennel csak a 3. helyen végeztünk volna. Ugyan nem teljes létszámban tudtunk itt lenni, de ez nem látszott meg az eredményen. Gratulálok a srácoknak az első helyhez, mert egy kiegyenlített mezőnyben sikerült élen végezni, négy-öt csapat is hasonló szinten volt ebben a csoportban – értékelt az Aranycsapat vezetője.

Iványi Zoltán összesen 260 NB I-es találkozón fújta a sípot, most pedig az oldalvonal mellől segítette a kollégákat az újabb aranyéremhez. Felidézte: tíz évvel ezelőtt már játszottak ilyen formában, egy pár év kihagyás után újra összeálltak és csak Békés megyei játékvezetők alkotják a csapatot. Mint hangsúlyozta: annak is köszönhető ez a feljutás, hogy jól ismerik egymást, összeszokott a társaság és a játékvezetők pedig meg is tudják mutatni, hogy jól bánnak a labdával.

Az Aranycsapat végül azonos pontszámmal, egymás elleni eredménnyel, a Városháza ellen aratott 7-1-es győzelemmel végzett az 1. helyen!

 

Ez történt az utolsó fordulóban

 

1. CSOPORT
XILÁN – MUSE 4-3
NÁDAS FC - SÖRDÖGÖK 6-1
HABA ÉS HABA SECURITY - VÁNDORLÓ BÖLÉNYEK 4-3
SZISZI-SZITA - GYÖNGY PRESSZÓ 3-9
SÖR BÁR FC - SAPI HORGÁSZTÓ 6-1

A CSABATÁJ CSAPATA HÁROM ALKALOMMAL NEM JELENT MEG, EZÉRT KIZÁRTÁK A BAJNOKSÁGBÓL, A KORÁBBI EREDMÉNYEKET TÖRÖLTÉK!

 

 

2. CSOPORT
CARBON CAR CENTER KFT. - DIGIARTFOTO.HU TEAM 2-8
ACANASHOP.HU - ELEKTROMIXOUTLET-FAVORIT FC 7-2
S-MAX - LTP FC 3-1
FERONIL NYELVISKOLA - ELIT-ŐR 0-1
VÍZMŰ - BOCA JUNIORS 1-12
MOLNET TEAM - KUTTOR KFT 3-0

 

 

3. CSOPORT
ALBAPART – MCK 4-6
JANINAGRO – KÖZÚT 1-1
48-AS VITÉZEK - FC BORDEAUX 1-0
GALÉRIA INVEST - LIVE SPORT PUB 0-3
BRISE – PEDAGÓGUS 7-2
ETIL ALAKULAT – TONDACH 8-4

 

 

4. CSOPORT
KOZMA FC – NETZITA 3-6
BLACK TOP - REÁD MARGIT 1-2
3. FÉLIDŐ - SWIETELSKY FC 5-1
POZOR FC - CBA DÉVAVÁNYA 3-6
FC HAJTÓMŰ - FODOR BÚTOR 3-2
4 ÉVSZAK CATERING – CYCLO 1-6

EGYMÁS ELLENI EREDMÉNNYEL, 4-3-AS GYŐZELMÉVEL A 4ÉVSZAK CATERING A 4. HELYEZETT A CBA DÉVAVÁNYÁVAL SZEMBEN!

 

 

5. CSOPORT
ALFA-GÉP – ARANYCSAPAT 1-7
DRINK TEAM - HÖRPINTŐ FC 5-11
GRÓSZ BURKOLÓHÁZ - ALIBI'88 2-4
FREE POINTS - HL GUMISZERVIZ 5-5
SÖR BÁR FC II. – VÁROSHÁZA 0-1
MARZEK KNER NYOMDA - NECSESZDEL UNITED 4-4

EGYMÁS ELLENI EREDMÉNNYEL, 7-1-ES GYŐZELMÉVEL AZ ARANYCSAPAT A BAJNOK A VÁROSHÁZÁVAL SZEMBEN!
EGYMÁS ELLENI EREDMÉNNYEL, 5-1-ES SIKERÉVEL A SÖR BÁR FC II. A HARMADIK HELYEZETT AZ ALIBI'88-CAL SZEMBEN!

 

 

6. CSOPORT
HIRSCHMANN FC - DOGLAND FC 2-3
NANKATSU SC - FC GITANO 3-9
FÉNYES FC - ÉPÍTŐ REFORM 3-6
FOCI KOMMANDÓ - OLD FOX 2-3
FC NÖVÉNYFUTÁR – IFC 1-6

EGYMÁS ELLENI EREDMÉNNYEL, 6-2-ES GYŐZELMÉVEL A DOGLAND A 6. HELYEZETT A NANKATSU SC-VEL SZEMBEN!

 

 

 

További programok »

FEL