Véget ért az idei SuliMoped program

Díjmentesen szereztek AM kategóriájú vezetői engedélyt az általános iskolások. 

Díjmentesen szerezte meg a vezetői engedélyt 51 békéscsabai diák annak a SuliMoped programnak köszönhetőn, amit az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága hirdetett meg. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság épületében adták át az AM kategóriás jogosítványokat az általános iskolásoknak.

Egyesével vették át a vezetői engedélyeket az iskolások Hudák Pál r. ezredestől, a rendészeti rendőrfőkapitány helyettesétől.

A SuliMoped programon elinduló 51 diák mind sikeresen teljesítette az akadályokat. Gátszegi Gerdának annyira megtetszett a motorozás, hogy a következő kategóriára is meg szeretné szerezni az engedélyt. – Nagyon sok újat tanulhattunk Huszár Mihály oktatótól és nagyon jól éreztük magunkat. Öröm volt az egész.

Egy diavetítéssel is készültek a fiatalok, melyben összefoglalták az elmúlt hónapok történéseit. Huszár Mihály oktató elmondta, hogy a legfontosabb az, hogy biztonságos közlekedésre tanítsák meg a jogosítvány megszerzőket. – 51 vezetői engedély osztottunk ma ki, ami nekem nagyon nagy örömöt jelent. Rengeteg nehézséggel küzdöttünk, voltak nehézségek, problémák, de együtt sírtunk és együtt nevettünk. Tehát igazából nagyon hálásak a gyermekek és mi is nagyon hálásak vagyunk nekik.

A Szent László utcai általános iskola tanulója Sebestyén Lilinek eleinte nehezen ment a felkészülés, de utána elmondása szerint hamar belelendült. A programmal párhuzamosan ebben az évben meghirdettek egy országos rajzpályázatot is, melyen övé lett az első helyezés. – A KRESZ-el kapcsolatos dolgokat, meg az élményeket kellett lerajzolni és nekem a legjobb élmányem az volt, hogy amikor kimentünk a forgalomba akkor ott motoroztunk és ezt rajzoltam le.

Az Országos Rendőr-főkapitánység Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett program már 4. éve segíti a fiatalokat a jogosítvány díjmentes megszerzésében, eddig Battonya, Okány-Vésztő, Gádoros-Nagyszénás körzetben, idén pedig Békéscsabán is.  

– Az elmúlt négy évben kétszáz olyan felkészült közlekedő került Békés megyei útjaira, amely reményeim szerint a közlekedési szabályokat is be fogja tartani, ezáltal úgy gondolom, hogy javulni fog Békés megyében a közlekedés kultúra, javul a közlekedés biztonsága és remélem azt is természetesen – nem bántva senkit-, hogy a rendőrségnek ezáltal feltehetően kevesebb dolga lesz a közutakon – foglalta össze Hudák Pál r. ezredes, a Békés megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány helyettese.

A program jövőre tovább folytatódik, egyelőre a tervezési fázisban tart, de mindenképpen számíthatnak a megye fiataljai arra, hogy a rendőrség ismét meghirdeti, az elsősorban rászorulóknak és jó tanulóknak szóló MopedSuli projektet.

Megosztás:

Címke: , ,