Városvédelmi bizottság működik Gyulán a veszélyhelyzet kezelésére

2020. április 2. 07:45 | Szilágyi Viktória

Március elején állt össze Gyulán az a városvédelmi bizottság, amely azóta számos intézkedést hajtott végre a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében. Az önkormányzat nemcsak a 65 évnél idősebb lakosoknak nyújt segítséget, az egészségügyben dolgozóknak is igyekszik minél több támogatást biztosítani.

A gyulai önkormányzat jelenleg 75 olyan idős személyt lát el házi segítségnyújtás keretében, akik korábban nem vettek igénybe gondozást. Azoknak a 65 évnél idősebb személyeknek nyújtanak ingyenes szolgáltatást, akik nem támaszkodhatnak rokonaik, barátaik, ismerőseik segítségére.

A múlt héten életbe lépett korlátozás értelmében a város vezetői a piac rendjét is módosították. A gyulai piacon a keddi, pénteki és vasárnapi napokon lehet árusítani, illetve vásárolni. A piac területén 9 és 12 óra között csak a 65 év felettiek tartózkodhatnak, amit a kapuknál biztonsági őrök ellenőrzinek, és ennek megfelelően biztosítják a belépést.

 

 

Az árusoknak szájmaszk és kesztyű használatát írták elő, valamint a másfél méteres távolság tartását a vevőktől és egymástól. A település közterületein található utcabútorokat és játszótereket folyamatosan fertőtlenítik olyan oldószerrel, ami a vírusra ártalmas, de az egészségre és a környezetre ártalmatlan.

 

(Kép forrása: Görgényi Ernő facebook oldala)

 

Az önkormányzat tulajdonában lévő varrodában megkezdték az egészségügyi dolgozóknak a szájmaszkok gyártását, illetve a város területén biztosították a díjtalan parkolást számukra, továbbá önkormányzati vendégházakat ajánlottak fel a pihenőidejük eltöltésére.  

– Azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a pihenőidejüket nem otthon töltenék el, mert esetleg megfertőzhetik a családtagjaikat, olyan lakhatásra alkalmas ingatlanokat ajánlottunk fel, ahova átmenetileg beköltözhetnek, hogy a pihenőidejükben ne kelljen hazamenniük – fogalmazott Görgényi Ernő, a város polgármestere. 

 A város vezetése erre a célra a Szent László utcán, valamint a Béke sugárúton található, önkormányzati tulajdonban levő vendégházakat ajánlotta fel.

 

További programok »

Gyula

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

Július 15-én 20 órától a Gyulai Várszínpadon István Szalonna és Bandája és a Jantyik testvérek “Aranyosra festem” című előadására várják a nézőket. A Halmos Béla emlékére és tiszteletére rendezett esten fellép a Zűrös banda és az Ötödik évszak zenekar is.
2022. július 3. 23:59
FEL