(Város)házhoz jön a színház

2022. június 26. 09:46 | behir

Remek komédiákkal, elgondolkodtató előadásokkal, cirkuszi produkcióval és táncdalesttel várja a közönséget a Békéscsabai Jókai Színház a Városházi Estéken!

Pénteken elindult a Városházi Esték programsorozata Békéscsabán. A júliust a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadása, az 1x3 néha 4 című vígjátéka indítja Szerednyey Béla Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló Művész rendezésében, Járai Mátéval és Fazakas Gézával a főbb szerepekben. A darab egy megszerezhető hagyaték körül forog, és a potenciális örökösök leleményességben nem ismernek tréfát – nem úgy, mint a darab szerzői.

Július 2-án egy zenés komédia érkezik: a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadása, az Apácák, amelynek rendezője Kökényessy Ági. A darab tartalmából: Ötvenkét nővér arccal a mérgező levesében! Így talál rájuk egy balul elsült gombavacsora után a zárdába visszaérkező öt apáca, akik egy Bingo-party miatt maradtak le az „utolsó vacsoráról”. Elhatározzák, hogy a hirtelen megboldogult nővéreket méltó körülmények között búcsúztatják el, és a szükséges pénz - több mennyei ötletet követően - egy oltári előadással teremtik elő… A főbb szerepekben Vándor Éva, Jászai Mari-díjast és Kökényessy Ágit láthatják.

Július 3-án a Rózsavölgyi Szalon kétszemélyes darabjának, a Valami csaj(ok)nak tapsolhat a nagyérdemű: Egy középkorú férfi (Őze Áron Jászai Mari-díjas) nősülni készül, és elhatározza, hogy végigjárja élete nagy szerelmeit. A szellemes előadás összes női szerepét Pokorny Lia játssza, rendezője Németh Kristóf.

Július 6-án (szerdán) Egy darabot a szívemből címmel Cserháti Zsuzsa és Máté Péter legszebb dalait hallhatják Janza Kata, Fésűs Nelly, Vastag Tamás, Szomor György és vendégeik előadásában. A Szomor György által szerkesztett és rendezett estre valamennyi jegy elkelt, csakúgy, mint a Kern András (Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló Művész) és Hernádi Judit (Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész) által játszott vígjátékra, a Válaszfalakra.

Július 8-án még egyszer dübörög a rock and roll Békéscsaba főterén: a Városházi Esték lezárásaként a Made in Hungária című musical előadásán vérpezsdítő slágereket hallhatunk Halasi Imre rendezésében, a Békéscsabai Jókai Színház fiatal művészeinek életteli és lendületes előadásában. A főbb szerepekben Ormándy M. Kevét, Nagy Róbertet és Csomós Lajos Jászi Mari-díjas művészt láthatják.

A közönséget a városháza díszudvarára várják minden este 20.30 órára, a Made in Hungária előadása azonban a főtéren lesz. Amennyiben az időjárás kedvezőtlennek ígérkezik, az esti előadást a Békéscsabai Jókai Színházban tartják.

További részletek: varoshaziestek.hu 

További programok »

Kultúra

Jövő héten indul a Jankay Art Apartman program

Jankay Art Apartman elnevezéssel indul az ország első képzőművészeti tehetségfeltáró programja augusztus 25-én, Békéscsabán. A művészetek kedvelői a workshopokkal színesített, négy napon át tartó programon ismerhetik meg a meghívott fiatal alkotóművészeket, este pedig bemutatkozó vetítéseket nézhetnek meg az Árpád sor 2. szám alatt.
18:46
FEL