Várja a vendégeit a Kastély Kávézó Gyulán

2020. május 8. 16:42 | Papp Ádám Sándor

Szerdától ismét fogadja vendégeit a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban található Kastély Kávézó – jelentette be Görgényi Ernő polgármester pénteken. A városvezető emlékeztetett, hogy a kormány vidéken engedélyezte az éttermek, szállodák, teraszok és kávézók kerthelyiségeinek nyitvatartását, amellyel fokozatosan, Gyulán is újraindult az élet.

52 nap zárva tartást követően újfent megnyitotta teraszát a Kastély Kávézó és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont ajándékboltja. Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt bezárták kiállítóhelyeiket, azonban a leállás időszakában folyamatosan felújítási és takarítási munkákat végeztek. Fekete-Dombi Ildikó kiemelte: 15 000 műtárgy adatait rögzítették és 2000 műtárgy került revízió alá.

– Kollégáink festményeket vettek revízió alá, illetve digitalizálásban dolgoznak jelenleg is. Van olyan munkatársunk, aki a várat festi és mindenki a képességeinek, tudásának megfelelő feladatot vállalt, ezt mindenkinek köszönöm – emelte ki az ügyvezető igazgató.

A város polgármestere elmondta, hogy a veszélyhelyzet bejelentését követően az egyik legfontosabb feladatuk az volt, hogy megőrizzék a meglévő munkahelyeket. Görgényi Ernő kiemelte: bízik abban, hogy hamarosan újraindulhat a turizmus és a vendéglátás, hiszen ezen szektorok biztosítják a város legnagyobb bevételét.

– Az elkövetkező időszakban készen állunk valamennyi városi attrakció megnyitására, elindítására, ideértve a kiállítóhelyeket és a Gyulai Várfürdőt is. Azonban még nincsenek meg azok a jogszabályok, amelyeket a járványügyi védekezés szempontjából a biztonsági szabályokat előírnák ezeken a kiállítóhelyeken vagy éppen a fürdőben – fogalmazott a városvezető. 

A polgármester hozzátette: a járvány még nem ért véget, ezért továbbra is a megelőzés a legfontosabb. Mint mondta: Gyula nem csupán az egyik legvirágosabb és legzöldebb turisztikai célpont lesz az elkövetkező időszakban, hanem az egyik legbiztonságosabb is.

További programok »

Gyula

Gyulán csillagászati napokat rendeznek a hétvégén

Csillagászati napokat rendez szombaton és vasárnap a Magyar Napfizikai Alapítvány a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközponttal közösen. Az eseményen szakcsillagászok osztják meg a legfrissebb napfizikai ismereteket, és az érdeklődők profi távcsővel figyelhetik meg a bolygókat - tájékoztatta a látogatóközpontot működtető Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. az MTI-t.
18:34
FEL