Varga Zoltán: Mire lesz elég 18 milliárd forint?

2016. január 14. 17:20 | behir.hu

A Területi- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati kiírásainak megjelenésére Varga Zoltán, az MSZP megyei elnöke is reagált.

A képviselő szerint a lehívható összeg és a kiírás nem segíti Békés megye fejlődését, és nem teremt újabb munkahelyeket a térségben. Varga Zoltán szerint, a Fidesz folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy a munkahelyteremtést és a gazdaságfejlesztést helyezi az előtérbe. A politikus ezzel szemben a kiírást alkalmatlannak tartja arra, hogy Békés megye elinduljon a fejlődés útján. A TOP-os pályázatok mellett fontos lenne a központi pályázati forrásokra is koncentrálni, hiszen onnan olyan összegek érkezhetnek, amelyek segíthetik a megye elmozdulását – tette hozzá a képviselő.

Varga Zoltán hangsúlyozta a megye döntéshozóinak a térség belső kohéziójára is oda kell figyelniük, ha a megye nagyvárosai elviszik a fejlesztési források nagy részét. Az MSZP megyei elnöke zárásként hozzátette, a 2007 és 2013 közötti időszak tapasztalatait felhasználták a mostani kiírásnál, a csatolt segédlet, a támogatói tevékenységek körének tisztázása segíti a pályázók munkáját.

 

FEL