Varga-Damm Andrea: "A békéscsabai jelöltünket mindenki ismeri"

2021. augusztus 19. 19:05 | Such Tamás

A békéscsabai, Munkácsy utcai 1-es posta előtt sajtótájékoztatót tartott csütörtök délután Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő. A Reformerek párt elnöke elmondta, legalább 90 százalékban a civil világból állítják ki a jelöltjeiket.

„Egy évvel ezelőtt főleg azért alapítottuk meg a Reformerek pártot – mondta Varga-Damm Andrea –, mert azt érzékeltük, hogy az összellenzék pártjai elügyetlenkedik a választásokat. A képviselőiket egyéni ambícióik motiválják, amely az Orbán-kormánnyal szemben nem lesz hatékony. Nincsenek társadalmi programjaik, kormányzati elképzeléseik, csak helyosztogatások és viták.”

Pártjuk nevével kapcsolatban elmondja, ezt a nevet nem kell magyarázni, hiszen tartalmilag minden benne van, amivel egy politikai közösség színre léphet: reform, változás, újdonság.

 

Varga-Damm Andrea – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Varga-Damm Andrea – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

„Mielőtt megalakultunk – folytatja –, közvéleménykutatást készítettünk, hogy van-e a társadalomban igény az újdonságra. A válaszadók kétharmada azt válaszolta, hogy a párt ne legyen ideológiai töltetű, mert az mindig rossz irányba viszi a politikai közösségeket.”

Aláhúzta: természetesen a Reformerek alapítói jobboldali lelkületűek. Továbbá úgy véli, egy jobboldali pártnak rendkívüli eszköztára van arra, hogy egy nagyon erőteljes nemzetalapú, de a közjót szolgáló politikát folytasson.

„Legalább 90 százalékban a civil világból állítjuk ki a jelöltjeinket, minden szakma, társadalmi csoport és nemzetiség képviseltetni fogja magát. Egymás számára nagyrészt idegen emberek szerződnek egy közös nagy kalandra, és méretik meg magukat jövő áprilisban.”

Kérdésünkre elmondta, egyelőre még korai bemutatni a Békés megyei jelöltjüket. „Annyit elárulok, hogy mindenki ismeri” – fűzte hozzá.

További programok »

Itthon

PM: a februári adóvisszatérítéshez most 180 ezer szülőtől vár adatokat a NAV

z adóhivatal segít abban, hogy minden érintett február 15-ig visszakapja az idén befizetett adóját, ezért a napokban mintegy 180 ezer szülőnek küld tájékoztatást. Az érintetteknek csak annyi a teendőjük, hogy 2021. december 31-ig kitöltik a VISSZADO-nyilatkozatot - tájékoztatta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.
11:40
FEL