Varga Adriennék tündököltek a poreči vb-n: 12 gyakorlatukból 10 érmes lett

2023. május 24. 11:53 | Such Tamás

Álmunkban sem gondoltuk, hogy ilyen szépen szereplünk. Nagyon sokat készültünk, nagyon egyben volt a csapat. Azt gondolom, mindenki kitáncolta magából a maximumot. Hosszú, ötnapos verseny van mögöttünk; a gyerekek mindennap ugyanolyan lelkesen, motiváltan, koncentráltan álltak a színpadra – mondja a poreči Dancestar World Mastersről való hazaérkezésük után a békéscsabai Szabad Torna SE vezetője.

Egy kicsit kialvatlanul érkezik Varga Adrienn a hétfői beszélgetésre. Nem csoda, hiszen az elmúlt héten napi átlagban öt órát aludtak; mi több, vasárnap délután még versenyeztek.

Az egyik kisbusz hétfőn indult, hogy másnap Szabó Lilien kvalifikálhassa magát, ugyanis márciusban, a korábbi időpontban még nem készült el a ruhája és a koreográfiája. (A koreográfia Vasas Erika táncművész, koreográfus nevéhez fűződik.) A következő „járat” – a másik kisbusz és egy hétszemélyes autó – szerdán érkezett a horvátországi Porečbe. Összesen 17-en léptek színpadra.

– Csütörtökön két, pénteken nyolc, szombaton és vasárnap egy-egy gyakorlatot mutattunk be – folytatja. – Minden kategóriában nagyon erős volt a mezőny, hiszen csak kvalifikált táncosok, csapatok versenyezhettek. Csodálatos eredmény, hogy a 12 produkciónkból 10 érmes lett.

 

A békéscsabai Szabad Torna SE a poreči vb-n – Forrás: Varga Adrienn

(Forrás: Varga Adrienn)

 

Három arany-, négy ezüst- és három bronzérmet nyertek. Ezen kívül az egyik produkció épp, hogy lecsúszott a dobogóról, negyedik lett, azonfelül lett egy 13-dik helyezettjük is az erős mezőnyben. – Nagyon jó volt magyarnak lenni – meséli –, büszkén emeltük magasba a magyar zászlót a dobogón.

Hozzáfűzi, néhány hónapja Bonczos Andrea balettmester erősíti a csapatot, akinek már meglátszik a munkája.

– Rendkívül büszke vagyok a lányokra, a jövőre nézve számunkra nagy motivációt és lendületet adott ez a világbajnokság – fogalmaz.

 

Eredmények:

1.hely: Kreisz Zorka-Szabó Lilien open gyerek duó: Dance like me; Junior jazz csoport: Lipstick; Production number junior csoport: A békeharcos.

2.hely: Bokor Eliza acrobatic dance gyerek: Easily; Nagy Nerina-Bokor Eliza open junior duó: Sisters; Junior musical theatre group: I will be once; Junior jazz formáció: Colours in motion.

3.hely: Szabó Lilien jazz gyerek szóló: Silver; Junior open group: Girls revenge; Junior open formáció: Hungarian melodies.

4.hely: Szabó Lilien open gyerek szóló: Avatar.

13.hely: Rálik Dorka open felnőtt szóló: Don’t stop me.

A csapat tagjai: Bálint Csenge, Bálint Kinga, Bokor Eliza, Bucsi Dalma, Egri Lilien, Kincses Eszter, Kocsis Viktória, Kreisz Zorka, Nagy Lili, Nagy Nerina, Pocsai Dóra, Rálik Dorka, Sluch Száva, Szabó Lilien, Szalai Borsika, Tacsi Dóra, Uhrin Luca.

 

A békéscsabai Szabad Torna SE a poreči vb-n – Forrás: Varga Adrienn

További programok »

Sport

A Bundesligából igazolt irányító-átlövő Békéscsabára

A női kézilabda NB I-ben szereplő TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 2024. június 30-ig szóló szerződést kötött a svéd állampolgársággal is rendelkező Fatos Kücükyildizzel, aki a német első osztályban szereplő Sport-Union Neckarsulm csapatától érkezett a lila-fehér klubhoz – jelentette be az egyesület csütörtök este.
2024. február 23. 08:18
FEL