Vantara Gyula: Békés megye átérezte a népszavazás súlyát

2016. október 2. 20:27 | behir.hu

A Békés megyében élők átérezték a népszavazás súlyát, ami a részvételi adatokból is észlelhető –fogalmazott Vantara Gyula. Az országgyűlési képviselő Aktuális című műsorunkban elmondta, Orbán Viktor 3,2 millió szavazattal a háta mögött kezdheti a brüsszeli tárgyalásokat.

Vantara Gyula a 7.Tv Aktuális című műsorában kiemelte, a részvételi adatok, valamint az igenek és a nemek aránya elkötelezettséget mutat, hozzátette, választókerületében három településen is 50 százalék felett volt a részvétel.

- A szavazatok többsége erős felhatalmazást jelenthet a brüsszeli tárgyalásoknál. Az a részvételből is látszódik, hogy a megyében érzékelik a veszélyt. Békés megye átérezte a helyzet súlyát. Az elmúlt hetekben sokakkal találkoztunk a fórumok alkalmával, érzékelhető volt az aggodalom, ezt pedig a népszavazás eredménye is bizonyítja – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, Békés megyében hét nemzetiség él együtt, mindig alkalmazkodtak az ideérkezők, és egymás mellett békében éltek, ebből épült a gasztronómia, a kulturális élet. Vantara Gyula szerint az itt élők ezt kezdték félteni, valamint a jövőt, a következő generációkat.

A következő hét programjait illetően az országgyűlési képviselő elárulta, hétfőn a miniszterelnök napirend előtti felszólaláson értékeli az eredményeket és vonja le a következtetéseket.

- Orbán Viktor csütörtökön Brüsszelbe látogat és elkezdi az egyeztetéseket, a tárgyalások függvényében lehet továbblépni. A miniszterelnök 3,2 millió állampolgár szavazatával a háta mögött léphet fel, így születhet majd olyan megoldás, ami kedvező lehet Magyarország számára – fogalmazott Vantara Gyula.
 

FEL